Biztonsági autósülés kutyáknak – újabb változat a biztonságos utazásra?

„Az első valódi autósülés kutyáknak. Arra tervezték, hogy magában tartsa a folyadékokat, a koszt és a kutyaszőrt, miközben legjobb barátja kényelmesen és biztonságosan utazhat.” – áll a nemrég bemutatott autósülés honlapján a legújabb, forradalmi termékről.

A Kickstarter oldalról azt is megtudhatjuk, hogy a kutyáknak szánt autósülést úgynevezett „reverse engineering”-gel tervezték. Ez a mérnöki tervezési eljárás egy eleve meglévő termék működési elvét vezeti vissza az eredeti, kész termék elemzése alapján. A fejlesztők jelen esetben az autós gyereküléseket vették alapul. Állítólag. Sajnos, a képeket és videókat elnézve, úgy tűnik, hogy a gyerekülések nem minden funkcióját sikerült az új termékbe integrálni.

Igaz, hogy a kutya autósülés mindössze egyetlen helyet foglal az autóban, és ebben valóban hasonlít a gyerekülésekre. Ez egyébként szuper ötlet, hiszen ki szereti, hogy a kutya elfoglalja az egész hátsó üléssort. Ugyanakkor, míg egy 3-12 kg-os gyerek vígan elfér egy ülésnyi helyen, egy 40 kg közeli németjuhász esetében azért vannak fenntartásaink. Így a termék ígéret kényelemre vonatkozó része legalábbis kérdéses. Sajnos, a cég semmilyen törés tesztet nem közöl a honlapon, így nem tudhatjuk, hogy a „biztonságosan” szót pontosan hogy is értik. Míg egy gyermekülésnek komoly teszteken kell átmennie már a tervezési folyamat során, ez a termék ilyesmit nem tud felmutatni. Laikusként, ránézésre, nem látszik, hogyan nyújt nagyobb biztonságot a kutya számára egy ütközés során mint egy biztonsági hám vagy egy sima boksz.

Sajnos, úgy tűnik, hogy egy újabb olyan „biztonsági” termék lát napvilágot, amely elsősorban a gazdi kényelmére és a többi utas biztonságára helyezi a hangsúlyt. Pedig bőven elférne a piacon olyan megoldás is, amely a kutya biztonságát is garantálja egy esetleges ütközés során.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: https://rubicondog.com/pages/innovation-technology; https://index.hu/mindekozben/poszt/2023/08/19/kutyaknak-valo-biztonsagi-ulest-dobtak-a-piacra/?fbclid=IwAR3OfmzMhg2xJ93qOjEc5VxybqabbwX88m_eR89gAGEZVFz3tW327q5SjO8; Kép: Photo by Genadi Yakovlev: https://www.pexels.com/photo/man-with-dog-in-car-16374265/
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...