thequeenscorgis/Instagram

Meghalt Erzsébet királynő „dorgija”, már csak egy kutyája maradt

II. Erzsébet brit királynő elveszítette utolsó két kutyája közül az egyiket. A királynő tudatosan tart egyre kevesebb kutyát.

A brit királynő kutyák iránti rajongása világhírű, még rajzfilm is készült a királyi corgik életéről. Kutyaszeretete, vagyis corgi imádata egészen korán kezdődött.

1944-ben, 18. születésnapjára kapta első corgiját, Susan-t, akinek leszármazottjai egészen 2018-ig éltek a királyi udvarban. Erzsébet ekkor tudatosan fejezte be a tenyésztésüket, idős korára hivatkozva. Nem akart már úgy kiskutyákat, hogy feltehetően nem tud életük végéig gondoskodni róluk. No, nem mintha Erzsébet  94 évesen ne lenne kicsattanó formában, de a királynő felelős gondolkodása példamutató. Gondoljunk csak bele, milyen rajongással és szeretettel vette körül kutyáit, akikről élete hátra lévő részében saját döntése és a kutyák érdeke miatt mondott le.

Fotó: DailyMail/Twitter
Két „dorgi” boldogította eddig

Az udvarban két tacskó-corgi keverék kutya maradt, akiket viccesen „dorgi”-nak nevezett el Erzsébet a tacskó (dachshund) és a corgi szavakból.  Két utolsó kutyája közül az egyiktől azonban el kellett búcsúznia a királynőnek, Vulcan pár nappal ezelőtt hagyta itt gazdáit. A királyi udvarban sajnos nem ez az egyetlen kutyás veszteség idén, Kate Middleton cocker spániele, Lupo is elpusztult pár héttel ezelőtt.  Egy kutya elvesztése minden szerető gazdi számára borzasztóan nehéz és fájdalmas dolog.  Erzsébet királynőt egyes udvari hírek szerint nagyon megviselte Vulcan elvesztése, mely gyorsan és váratlanul történt.  Mára csak Candy maradt a királyi házban, a másik „dorgi”, aki vigaszt nyújt Erzsébetnek ezekben a nehéz napokban.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: iheartdogs.com

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...