Hanga, egy litván komondor az internet sztárja

A komondor az egyik legismertebb magyar pásztorkutya, impozáns méretének és különleges szőrzetének köszönhetően külföldön is nagy népszerűségnek örvend.

A magyar kutyafajták közül sok rendkívül népszerű a világ más tájain is. A magyar vizsla és a puli például az Egyesült Államokban is gyakran előforduló fajta. A komondor viszont nemcsak külföldön, de hazánkban is ritka fajtának számít, hiszen hatalmas termete miatt nagy területre van szüksége. Míg a pulit egyre többen tartják lakásba is, a komondornál ez szóba se jöhet.

Különleges szőrzet

A komondor védjegye hatalmas termete mellett a szőrzete, melyhez hasonló csak a pulinak és a bergamoi juhászkutyának van. Az összenemezesedett rasztákat teljes mértékben öntisztulók és megvédik a kutyát szinte minden időjárási viszontagságtól. A komondornak elvileg még kutyaházra sincs szüksége, hiszen ez a különleges bunda teljes védelmet és nem utolsó sorban elképesztő látványt is nyújt. Nem véletlenül lett egy Litvániában élő komondor az Instagram sztárja.

Hanga, az úszó felmosófej

Gintarė Bertauskienė, Hanga gazdája gyerekkora óta rajong a fajtáért. Mindig is egy komondort szeretett volna, más kutyafajta szóba sem jöhetett nála. Litvániában annyira ritka a komondor, hogy jelenleg összesen két példány él az országban. Hanga nemcsak a környezetében de az interneten is szupersztár lett, saját Instagram profilját több ezren követik. A világhírt egy úszós videó hozta meg számára. Aki nem látott még soha komondort, joggal hiheti, hogy egy nagy felmosófej úszik a vízen. A felvételt 19 millióan látták. 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Komondor HANGA Kaunas (@komondorhanga) által megosztott bejegyzés,

Nem vágyik a sztárságra

Gazdája elmondása szerint Hanga bizalmatlan az idegenekkel, viszont séta közben sokan odamennek hozzájuk, mert egy közös fotót szeretnének a kutyával. Ezért inkább késő este mennek nagyobb sétára, hogy elkerüljék a „rajongótábort” és a kéretlen simogatásokat.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Komondor HANGA Kaunas (@komondorhanga) által megosztott bejegyzés,

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Komondor HANGA Kaunas (@komondorhanga) által megosztott bejegyzés,

Hanga nemrég ünnepelte nyolcadik születésnapját, további hosszú, egészséges életet kívánunk neki!

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás/Fotók: instagram.com/komondorhanga, Wikipedia,

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...