Saját KB bal
Saját KB jobb
Processed with VSCO with e1 preset

Kiránduljunk kutyával! – Öt őszi ötlet

A nyár végével talán úgy érzed, hogy elérkezett a kuckózós, együtt tévézős hétvégék ideje, pedig attól, hogy egy kicsit előbb sötétedik vagy éppen hűvösebb az idő, még nem kell otthon maradni. Az alábbiakban a kedvenc helyeink közül ajánlok ötöt, amelyekért érdemes kimozdulni!

Nagymaros

Budapesthez közel, a Dunakanyarban vár Nagymaros, ahol a nyári időszakban együtt strandolhatunk az ebekkel, gyönyörködhetünk a Visegrádi fellegvárban, sörözhetünk és hekkezhetünk – és persze a fagyi is fenomenális! Ha ősszel érkeztek, akkor se hagyjátok ki a Duna-partot, de ne érjétek be a stranddal! Először északnak indulva a parton nézzétek meg a szobrokat, majd a Börzsöny felé véve az irányt induljatok el felfelé. A hangulatos utcákon, a fák alatt sétálgatva először a gótikus templomhoz fogtok megérkezni. Ha innen felnéztek a domboldalra, akkor pedig meglátjátok a Kálvária kápolna tetejét – ahonnan az egyik legszebb kilátás tárul elétek! Nagymarosról a Börzsönybe és a Visegrádi-hegység irányába is rengeteg túraútvonal indul!

Szilvásvárad

Nem hiszem, hogy be kellene mutatnom a Szalajka-völgyet vagy a Fátyol-vízesést – ha igen, akkor azonnal indulj! Na, de, most komolyan! A méltán népszerű bükki völgy rengeteg látogatót vonz, szóval nem csendes elvonulásra és magányos sétákra ajánlom, viszont az egész környék hangulata, a kisvasút, egy forró tea séta közben – és ráadásul mindez ősszel, az ezer színben tündöklő lombok között… abszolút kikapcsolódás. A környék látnivalókban és túrautakban is gazdag, érdemes hosszabb időt rászánni a felfedezésre.

 

 

Sümeg

Hangulatos, polgári belváros és egy élő, pezsgő középkori vár, ahol programokban ősszel sincs hiány. Ráadásul a vár teljes területe, beleértve a belső kiállítótereket is, kutyával is látogatható. Azt szeretem Sümegben, hogy pontosan azt kapom, amit várok: a számos látnivalón és programon felül kedves vendéglátást és figyelmességet. Nem véletlen, hogy a városka beírta magát a Dunántúl must-have látnivalóinak sorába. Ha Sümegen jártok kirándulhattok a Balaton irányába, de a Ság-hegyet és a Balaton-felvidéki tanúhegyeket is felkereshetitek.

 

Balaton

Nyáron nem kérdés, hogy Balaton, de a magyar tenger nem csak a szezon három hónapja alatt tartogat látnivalókat. Amikor elillan a lángos illat, akkor kezdi megmutatni magát a tó természeti szépsége, a tiszta víztükör – és, érdekes módon, akkor kelnek életre a parti települések is. Tihany, Keszthely vagy éppen Balatonfüred látnivalói éppen olyan ígéretesek és gyönyörűek, csak ősszel nyugodtabban, ráérősebben nézelődhetünk és nem kell a tömeggel sem vívni. Nyilván éttermek területén szűkebb a választék, de a kutyabarát partnereink között találtok szálláshelyeket és vendéglátókat is, akik egész évben tárt karokkal várnak!

 

 

 

Sopron

Kultúra, építészet és remek borok – mindezt évszaktól függetlenül élvezheted Sopronban, de a szüret ideje, a Lövérek lombos erdői és a Fertő-tó környékének atmoszférája ősszel egyszerűen varázslatos. Sopron nem „egynapos város”, ha időtök engedi, legalább egy hétvégét töltsetek itt. A Belváros szinte minden épülete műemlék, hagyjátok, hadd meséljenek az utcák a Hűség városának múltjáról! Barangoljatok a kis utcákban, csodáljátok meg a homlokzatokat – vagy, induljatok útnak és túrázzatok a környéken. Ígérem, nem fogtok csalódni!

 

 

 

 

Ez természetesen egy szubjektív válogatás, amely a saját tapasztalatainkon alapul. A fenti öt úticél a látnivalók és a szépség mellett kutyabarát vendégszeretet szempontjából is kiemelkedik, számos program, étterem és vendéglátóhely közül választhattok, ahol a négylábúakat is szeretettel fogadják. Nektek mik a kedvenc őszi kirándulóhelyeitek? Osszátok meg bátran kommentben!

 

 

 

 Szerző és képek: Bujdosó-Szalay Adél / @tatyiandme

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...