facebook.com/barathegyivakvezeto

Vakvezető kutyájával együtt szerzett diplomát

A Miskolci Egyetemen vakvezető kutyájával diplomázott le egy látássérült hölgy, a kutya végig vele volt tanulmányai során.

Hegedűs Brigitta és Artúr nevű fekete labrador vakvezető kutyája sikeresen lediplomáztak a Miskolci Egyetem igazságügyi igazgatási szakán. A hírt a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola közösségi oldalán osztotta meg követőivel.

Brigitta elmondta, hogy amióta Artúr vele van, hatalmasat változott az élete. Korábban rendszeresen akadtak nehézségei az elfogadással, az iskolába való beilleszkedéssel. Ezek pedig sajnos nagyban meghatározták az általános iskolás és középiskolás éveit is. Az első egyetemi évek alatt került hozzá a vakvezető kutya, akinek segítségével könnyebb lett a kapcsolatteremtés, a baráti kör kialakítása. A tanárok is nagy szeretettel fogadták Artúrt. Volt olyan oktató, aki a kutya nevét is felvette a csoport névsorba és felolvasta, hogy megjelent-e az órán.

Terápiás kutyaként is remekelt

Artúr nemcsak vakvezető kutyaként könnyíti Brigitta hétköznapjait, hanem terápiás kutyaként segítette át a vizsgákon. A korábban izgulós, félős gazdi a kutya jelenlétében sokkal magabiztosabban és nyugodtabban tudott számot adni tudásáról. A tanulásnak pedig nincs vége! A páros 5 éves jogászképzésen folytatja egyetemi pályafutását.

 „A sok negatív tapasztalatom motivál a jogi képzésben, mert a többség továbbra sem ismeri a segítő kutyákra vonatkozó jogszabályokat, illetve a jogszabályok sem fednek le mindent, ezért sok nézeteltérést tapasztalhatunk látássérültként”

További sok sikert kívánunk Briginek és Artúrnak. A diplomaosztó képet itt tekinthetitek meg.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Eduline

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...