Saját KB bal
Saját KB jobb

A Nébih gondoskodik az ukrán menekültek társállatainak vakcinázásáról

Az Ukrajnából menekülők társállatainak veszettség elleni oltásáról és mikrochip-es jelöléséről is gondoskodik a magyar állategészségügyi hatóság. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) által koordinált programhoz a szükséges eszközöket már beszerezte a hivatal és eljuttatta a beavatkozásokat végző Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kormányhivatalhoz.

Mint arról korábban beszámoltunk, Magyarország az országos főállatorvos engedélye alapján biztosítja, hogy az Ukrajnából menekülők magukkal hozhassák társállataikat akkor is, ha nem felelnek meg az érvényben lévő állategészségügyi előírásoknak. A kisállat tulajdonosoknak határátlépéskor egy regisztrációs lapot kell kitölteni, mely gördülékennyé teszi a beléptetést, egyúttal biztosítja az állatok nyomon követhetőségét, valamint a későbbi intézkedés lehetőségét.

Az egyszerűsített eljárásrenden túl a Nébih támogatói programot is indít, hogy az Ukrajnából menekülők társállatai (kutyák, macskák és vadászgörények) megkapják az esetleg hiányzó veszettség elleni oltásukat és a mikrochip-et. Az ehhez szükséges eszközöket már beszerezte a hivatal és eljuttatta a beavatkozásokat végző területi hatósághoz.

Az érintettek az oltás és chippelés lehetőségéről a Szabolcs-Szatmár-Bereg állategészségügyi szolgálatnál érdeklődhetnek.

 

Forrás: Nébih, Fotó: pexels.com

(Kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...