Saját KB bal
Saját KB jobb

Kurkuma és banán kutya-smoothie – egyszerű és egészséges recept házilag

A különböző kutya smoothie-k és levesek egyre népszerűbbek. Ma már a legtöbb újhullámos kutyás boltban kaphatók. Ha eddig elkerült a leves és smoothie őrület, akkor eláruljuk, hogy a rendkívüli érdeklődés oka a különböző tölthető és enrichment (környezetgazdagító) játékokban való alkalmazhatóság.

Szeretnél félóra nyugalmat, amíg kutyád biztonságos módon leköti magát? Nincs más teendő, mint egy ízletes smoothie-t vagy leves önteni a Lickimatre vagy az evéslassító tálba. Ha fagyasztjuk, annál tovább tart. Tény, hogy ezzel a módszerrel egészséges, viszonylag kalóriaszegény szórakozást nyújthatunk kedvencünknek, amellyel a napi mentális fárasztás egy része is megoldódik. Másik oldalról azonban a kutya smoothie és leves választék elég borsos árú.

Pedig a legtöbb ilyen folyékony csemegéhez hasonló állagú és tápanyagtartalmú italt otthon is könnyen készíthetünk. Nem kell hozzá más, mint egy turmixgép vagy smoothie gép és friss, egészséges alapanyagok.

A legjobb, ha mindjárt magunknak is készítünk egy rostban gazdag zöldséges vagy gyümölcsös italt, ezzel támogatva immunrendszerünket, és bejuttatva szervezetünkbe azt a bizonyos napi 5 adag zöldséget és gyümölcsöt.

Az alábbiakban egy rendkívül egyszerű, kutyák és gazdik számára is egészséges recept következik. A főszerepben a kurkuma, mely nemcsak gyönyösű aranysárga színt ad az italnak, de ízületvédő és gyulladáscsökkentő hatásával szinte szuperélelmiszernek tekinthető. Az enyhén fűszeres, meleg ízt a banán édessége ellensúlyozza. A sárgarépa magas rosttartalma pedig kiegyensúlyozza a banán cukortartalmát, így a smoothie glikémiás indexe alacsonyabb marad.

Az összetevők tehát:

egy banán

egy sárgarépa

egy tk. kukruma por vagy egy ek. friss, reszelt kurkuma

egy pohár (tisztított) víz

Mivel a banán és a sárgarépa is viszonylag sok méreganyaggal érintkezik a termesztés és szállítás során, érdemes ezekből biót vásárolni. Ezek édesebbek és vitamintartalmuk is magasabb, mint vegyszerrel kezelt társaiké.

Ez az adag elég arra, hogy betöltsön egy Lickimatet és egy jó pohárral jut a gazdinak is.

Elkészítés:

Nincs más teendőnk, mint meghámozni a banánt, majd a répával együtt felaprítani akkora darabokra, hogy a turmix vagy smoothie gépünk elboldoguljon vele. Mehet minden az edénybe, majd maximális fokozaton pillanatok alatt elkészül az ízletes és egészséges csemege.

Egészségetekre!


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: MyAnimals.com; Kép: Photo by Kampus Production from Pexels
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...