Saját KB bal
Saját KB jobb
Facebook/MolliOliver

A légiutas-kísérő, aki veteránokat egyesít egykori szolgálati kutyájukkal

Egy légiutas-kísérő több alkalommal segített már veteránoknak, akik szerették volna örökbe fogadni egykori szolgálati kutyájukat Afganisztánból.

Az Egyesült Államok hadseregében rengeteg kutya szolgál. Afganisztáni bevetéseken elsősorban robbanószer keresésre, romkutatásra használják őket. A szolgálatot teljesítő katonák általában egy-két évet töltenek egy ilyen állomáson, ahol „kész” kutyákat kapnak segítségül, akik folyamatosan a helyszínen dolgoznak. Amikor a kiküldetés véget ér, a katonák hazamennek, a kutyák pedig maradnak. Egészen addig, amíg nem nyugdíjazzák őket is. Ilyenkor pedig örökbefogadásra ajánlják ki őket, első körben korábbi vezetőjüknek.

Óriási a távolság

Az örökbefogadás azonban ebben az esetben nem olyan egyszerű. A hatalmas távolság miatt a kutya utaztatása az Egyesült Államokba nagyon költséges mutatvány, akár több ezer dollárba is kerülhet. Ezt problémát próbálja áthidalni Molli Oliver, aki légiutas-kísérő a United Air-nél . Molli szenvedélyes kutyarajongó és amióta tud a problémáról,  lehetőségéhez mérten azon dolgozik, hogy kihasználja munkájából adódó előnyét és újraegyesítse a nyugdíjas katonai kutyákat egykori vezetőjükkel. Eddig négy kutyát sikerült már visszahoznia az Egyesült Államokba, mindezt saját költségén.

Taylor és a nagy találkozás

Az NBC News stábja egy ilyen újraegyesítést örökített meg, megható és szívbemarkoló képsorokat rögzítve. Taylor, becenevén „Tay Tay” igen eredményes szolgálat után ment nyugdíjba Afganisztánban.  Éles bevetései annyira eredményesek voltak, hogy a tálibok még vérdíjat is kitűztek a fejére. Vezetője, Tom Hanson őrmester volt, aki két éve nem látta hűséges társát. A riportban elmondja, hogy amióta hazatért a szolgálatból, azóta úgy érzi, egy részét ott hagyta Afganisztánban. Most azonban Molli segítségével sikerült Taylort hazaszállítani a katonai kennelből, a reptéren pedig régi-új gazdája várta. Nézzétek meg, hogy sikerült a nagy találkozás:

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: iheartdogs

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...