Saját KB bal
Saját KB jobb

2021. május 10. – A Szívférgesség Napja

Az idei évben is fontos dátum a május 10-e, amely 2017 óta a Szívférgesség Napja hazánkban. Bár sok gazdi már aktívan védekezik a fertőzés ellen, még mindig rendkívül sok tévhit kering a betegségről és a megelőzésről.

Az Elanco minden évben egy átfogó információs kampány keretében hívja fel a gazdik figyelmét a szívférgesség veszélyeire. Mivel egy viszonylag új keletű, hazánkban csak az utóbbi években elterjedő betegségről van szó, ezért fontos, hogy évről évre aktuális képet kapjunk a helyzetről. Gazdiként csak így hozhatunk informált döntést kedvencünk védelméről.

Hazánkban a gazdik egy része rendkívül tudatos, különösen, ha kedvencük egészsége a tét. A rendszeres szűrővizsgálat és a szívférgességet terjesztő szúnyogok elleni védekezés náluk olyan bevett rutin, mint például a kullancsok elleni egész éves védelem.

A felelős gazdik mellett azonban sokak körében él még az a tévhit, hogy hazánkban a szívférgesség még csak „gyerekcipőben jár”. Holott, évről évre láthatjuk, hogy egyre nagyobb területeken és egyre nagyobb számban mutatnak ki fertőzést.

A rendszeres szűrővizsgálatok és a védekezés fontossága immár minden gazdi felelőssége.

Az Elanco jelentős kutatás-fejlesztési erőfeszítéseinek köszönhetően ma már rendelkezésre állnak olyan készítmények, melyekkel aktívan tehetünk a fertőzés megelőzése érdekében. Továbbá szinte minden állatorvosi rendelőben lehetőség van a szűrővizsgálatok elvégzésére. Csak rajtunk, gazdikon múlik, hogy éljünk a lehetőséggel, és még a szúnyog-szezon előtt gondoskodjunk kedvencünk szívféreg elleni védelméről.

Gondoskodj kedvenced szívféreg elleni védelméről még a szúnyog-szezon előtt! Jelentkezz be szűrővizsgálatra állatorvosodhoz most!

Az alábbi cikkünkből pontosan megtudhatod, hogyan védekezhetsz a szívférgesség ellen:

Szívférgesség – Csak egy szúnyogcsípés?

A szívférgességgel kapcsolatos további információkért látogass el az alábbi honlapra:

Elanco – Szívférgesség Napja

vagy fordulj bizalommal állatorvosodhoz!


(X) Támogatott tartalom
PM-HU-21-0117
Kép: Photo by Mary Nikitina from Pexels
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...