AlapítványokSzervezetek

Baráthegyi Vakvezető kutyaiskola

Alapítványunk 2006-ban alakult. Fő tevékenységünk a vakvezető kutyák kiképzése és látássérült gazdákhoz juttatása. 2006-ban még csak egy, 2009-ben már tizenegy vakvezető kutyát képeztünk ki és adtunk át gazdáiknak.

Eddigi legjelentősebb szakmai sikerünk Rumi kiképzése, aki világhírt szerzett Alapítványunknak. Őt 2008-ban vizsgáztattuk le, s a világ első és eddig egyetlen olyan vakvezető kutyája, amelyik munkája során gazdája közelgő epilepsziás rohamait is időben jelezni tudja.

Másik fontos feladatkörünk terápiás kutyás foglalkozások tartása az ezt igénylő oktatási-nevelési és ápolási intézményekben.

Rendszeres kutyás terápiás munkát végeztünk az elmúlt években viselkedési problémákkal és tanulási nehézségekkel küzdő, valamint szorongó gyermekek terápiás csoportjában, két autista lakóotthonban, szenvedélybetegek lakóotthonában, valamint demens idősek között.

Tevékenységünk sikerességét az újabb és újabb felkérések jelzik, melyeknek úgy tudunk eleget tenni, hogy új, tanulni vágyó önkénteseket vonunk be a terápiás kutyás foglalkozások végzésébe.

Székhely: 3529 Miskolc, Park u. 8.
E-mail: [email protected]
Telefon: +36-46 311 236

http://barathegyisegitokutya.hu

További ajánlataink
Hozzászólások
Töltés...