Saját KB bal
Saját KB jobb

Delfinek úszkálnak Velence csatornáiban, hatvan éve nem volt ilyen

60 éve nem volt ilyenre példa. Velence csatornarendszerében teljesen leállt a hajóforgalom, eltűntek a gondolák és a turisták, cserébe megjelentek a delfinek.

60 éve nem volt ilyenre példa. Velence csatornarendszerében teljesen leállt a hajóforgalom, eltűntek a gondolák és a turisták, cserébe megjelentek a delfinek.

Kitisztult a levegő

A koronavírus miatt sok helyen szinte teljesen megállt az élet. Leálltak a gyárak, az autók és az emberek eltűntek az utcákról. Ennek következményeként a légszennyezés globálisan drámaian csökkent. Szatellitfelvételek mutatják látványosan, hogy Olaszország északi része felett milyen mértékben tisztult ki a levegő pár hét alatt. A járvány elsőként ezt a régiót bénította meg a legjobban. Mára már az egész országban lakhely elhagyási tilalom van érvényben, ennek ellenére napról napra sokkolóan nő a fertőzöttek száma

Velencébe meglepetés vendégek érkeztek

Velence csatornáiban is leállt a forgalom, nem közlekednek sem evezős sem motoros csónakok. Eltűntek a vízibuszok és a turistahajók.  A víz szinte kristálytiszta a megszokotthoz képest, évtizedek óta először lelátni a csatornák aljára. A város polgármestere szerint nem a víz tisztult meg, hanem semmi nem keveri fel az üledéket, ezért látszik tisztábbnak a víz. A kitisztult és elcsendesült vizeken megjelentek a hattyúk és teljesen váratlanul delfinek kezdtek úszkálni a lagúnarendszerben.

delfinek Velencében

A helyiek egyre több fotót készítenek a nem várt látogatókról, mely a jelenlegi drámai helyzetben egy kis reményt és mosolyt csal mindenki arcára.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás/Fotó: en24.news

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...