beszélő kutya

Így tanul beszélni Stella, a kutya! – VIDEÓ

Gondolkoztál már azon, milyen jó lenne, ha a kutyád is el tudná mondani a véleményét? Mondjuk, hogy ki akar-e menni sétálni a hidegben, vagy inkább kuckózna veled a kanapén? Mi sokszor, és ha Christina Hunger módszere beválik, hamarosan egy újabb kommunikációs csatorna nyílik meg köztünk és legjobb barátaink között.

Christina Hunger beszédpatológus – a beszéd tanításának módszerével foglalkozik – és a másfél éves csokibarna kutyus, Stella gazdija. Christina azzal a módszerrel tanítja Stellát „beszélni”, amellyel a tanulási nehézségekkel küzdő gyermekeknek is segít a szavak elsajátításában. Stella jelenleg 29 szót és néhány mondatot ismer és használ, hogy kifejezze véleményét. Christina szerint a leggyakrabban használt szava az „outside”, azaz kint, mivel imád a szabadban játszani, sétálni. Stella azonban nemcsak cselekvéseket, hanem azt is ki tudja fejezni, ha boldog vagy ideges. Az „I love you!” (Szeretlek) gombot akkor nyomja meg, ha szeretetre, odafigyelésre vágyik.


Christina lépésről lépésre, sok türelemmel és gyakorlással tanítgatja Stellát, így a kutyus már nemcsak a testbeszédével és hangokkal, hanem, a speciálisan kifejlesztett eszköz segítségével, szavakkal is kommunikálhat vele.

Mit gondoltok, mennyire segíti a kutya-gazdi viszonyt a verbális kommunikáció? Szükséges? Vagy Ti egy pillantásából is pontosan tudjátok, mit szeretne?

 

Szerző: Bujdosó-Szalay Adél
Forrás: CNN; Kép: instagram (@hunger4words)

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...