Saját KB bal
Saját KB jobb
llatvédőknek köszönhetően bezárt egy kutyavágóhíd Kambodzsában

Kutyavágóhidat zárattak be állatvédők Kambodzsában

A bécsi központú Vier Pfoten (Négy Mancs) nemzetközi állatvédő szervezet segítségével bezárták a kambodzsai Takeo tartomány legnagyobb kutyavágóhídját, ahol évente több mint 2000 kutyát mészároltak le étkezési célra.

A Kambodzsában található kutyavágóhíd, ahol évente több mint 2000 kutyát mészároltak le étkezési célra állatvédőknek köszönhetően bezárt.

A civil szervezet gondjaiba vette a vágóhídon még életben talált kutyákat. A közlemény szerint a vágóhídon talált kutyák „szörnyű” állapotban voltak, a szűk ketrecben tartott állatok izmai két év alatt úgy elsorvadtak, hogy alig bírtak lábra állni.

A közlemény szerint a kutyavágóhíd tulajdonosa ki akart szállni a „kutyahúsbizniszből”, ezért a szervezet segítségét kérte. A tulajdonos a vágóhídról való lemondásért cserébe földet kapott, ahol a jövőben rizst és zöldséget fog termeszteni.

Kambodzsában becslések szerint évente 3 millió kutyát ölnek meg a húsukért, az állatvédő szervezet csak Phnompenben 110 olyan étteremről tud, ahol kutyahúsból készült fogásokat is kínálnak.

 

Forrás: MTI

Fotó: pexels.com (illusztráció)

(Kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...