Saját KB bal
Saját KB jobb
kutyahús Dél-Korea

Szöulban betiltják a kutyák húsukért történő leölését

A dél-koreai húsipar lassan a végéhez közeledik. Bár még mindig működik 3 üzlet, ahol kutyahúst árulnak, a helyszíni leölést és feldolgozást betiltották a városban.

Szöul polgármestere Park Won-soon több mint egy éve kampányol már azért, hogy elérje ezt a szigorítást.

Dél- Korea ez egyetlen olyan ország, ahol kutyahús farmokat üzemeltetnek, kifejezetten vágási és fogyasztási céllal.  Az emberek viszont egyre kevésbé vásárolnak kutyahúst, egyes felmérések szerint a koreaiak több mint 70%-a nem fogyaszt már kutyahúst.  Az első jelentős előrelépést az jelentette, hogy 2008-ban bezárták a Taepyeong vágóhidat, mely az ország legnagyobb kutyahús feldolgozó telepeként üzemelt. A bezárás elsődleges oka az állatokkal való kegyetlen bánásmód volt.

Ez év elején második lépésként a legnagyobb kutyahússal foglalkozó céget is bezárták az országban. A Gupo Livestock cég Busan városban rendelésre vágott le kutyákat és mélyhűtött húst kínált a fogyasztóknak.  A Gupo bezárásához nagy mértékben hozzájárult a The Humane Society International (HSI) működése és lobbija, mely szervezet munkatársai több mint 80 kutyát mentettek meg csak a Gupo-ból, ezen kívül több mint 15 kutyafarm bezárását érték el az országban, ahonnan nagyjából 1500 kutyát mentettek meg és helyeztek biztonságba majd közvetítették végleges otthonba.

Az ország miniszterelnöke Moon Jae-in 2017-ben nagyon fontos példát mutatott az országnak, amikor örökbefogadott egy kutyahús telepről mentett kutyát, Tory-t. Az esemény kapcsán kiadott egy nyilatkozatot is, melyben hangsúlyozta, hogy számára nagyon fontos, hogy az országban az állatok ugyanolyan biztonságban és békében éljenek az emberek.  Az üzemek bezárásán túl az ilyenfajta társadalmi edukáció és kommunikáció jelentik a legfontosabb lépéseket a közvélemény formálásában.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: livekindly.co

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...