Saját KB bal
Saját KB jobb

Újabb mikrochipes sikertörténet: 12 év után megkerült az elszökött eb

A Dutchess nevű kutyus példája is bizonyítja, sosem szabad feladni a reményt. A foxterriert 12 évvel elszökése után egyesítették régi-új családjával.

Az akkor 2 éves Dutchess 2007-ben tűnt el floridai otthonából, és hihetetlenül nagy távolságot tett meg. Nemrég Pittsburgh-ben akadtak a nyomára, ami körülbelül 1000 mérföldnyire fekszik eredeti lakhelyétől. A Humane Animal Rescue nevű állatvédő szervezetnek hála ismét van családja, akikkel valójában találkozott már, több mint 1 évtizeddel korábban.

A kutya eltűnésével kapcsolatban elmondták, a tulajdonos 12 éves fia véletlenül nyitva felejtette a kertkaput, Dutchess pedig kiszaladt az utcára, és azóta nem látták. Pittsburgh-ben éhesen, kimerülten és ápolatlanul találtak rá, majd bevitték egy állatorvoshoz, hogy leolvashassák a mikrochipjét. Noha azt senki nem tudhatja, mi mindent élhetett át Dutchess a 12 év alatt, az eset jól példázza, hogy akár sok évvel később is visszakerülhet hozzánk elveszett négylábúnk, ha megtettük a szükséges intézkedéseket.

Dutchess esetében ez azt jelenti, hogy gazdája mindvégig fizette a mikrochip 15 dolláros éves díját, mert remélte, egyszer viszontláthatja szeretett kutyáját. Igaza lett!

 

Forrás: cbsnews.com
Kép: CBS Pittsburgh

Szerencsi Évi
(Kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...