Saját KB bal
Saját KB jobb

Egy hónapot töltött a törmelék alatt, túlélte!

A Dorian hurrikán pusztítása után egy hónappal egy drónnak köszönhetően találtak rá a romok alatt rekedt ebre. A csontsoványra fogyott kutya csodával határos módon túlélte, Miracle-nek nevezték el.

Légkondicionáló berendezés, üvegdarabok és törmelékek alá került egy négylábú, amikor a hurrikán  szeptember elején lecsapott a Bahamákra. Épületek dőltek össze, rengetegen váltak hajléktalanná és veszítették el mindenüket. Emberek tucatjai haltak meg, és még többen eltűntek. A Miracle nevű kutya pedig a súlyos romok alatt egy hónapon át élelem és víz nélkül arra várt, hátha valaki rátalál és kimenti.

Az egy év körüli keverék kutya csupán esővizet tudott magához venni, elképzelhetetlen fájdalmai lehettek, és közel volt a végelgyengüléshez. Akkor fedezték fel, amikor egy infravörös szenzorral ellátott, túlélőket kutató drónt küldtek a magasba. A mentőegység tagjai, akik végül sikerrel kiemelték, alig hittek a szemüknek: bordái kilátszottak és járni sem tudott, de élni akart! Miracle a Big Dog Ranch Rescue nevű csapatnak köszönheti az életét, akik eddig 139 állatot mentettek meg a Bahamákon.

Mielőbbi teljes felgyógyulásában bízva nemcsak a szükséges orvosi segítséget biztosítják számára, hanem tréner is foglalkozik vele, hogy az átélt trauma ne okozzon számára gondot a jövőben.

Forrás: www.ctvnews.ca
Kép: CNN, Unilad

Szerencsi Évi
(Kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...