Saját KB bal
Saját KB jobb
A rendőrkutya utolsó útja - méltó módon búcsúztatták a kutyát

10 éves szolgálat után méltó módon búcsúztatták a rendőrkutyát

A Yahoo News beszámolt róla, hogyan vettek búcsút kollégái egy 10 éve a rendőrségen szolgáló ebtől New Jerseyben.

A Cherno nevű ónémetjuhász rendőrkutya mindennapjai gyökeresen megváltoznak, hiszen korábban elit körökben mozgott és veszélyes helyzetekben is bevetették. Most viszont elérkezett számára a megérdemelt pihenés időszaka. Elnökök és egyházi személyek védelmét látta el mialatt kereken tíz éven át szolgált a West Windsor-i rendőrségnél. Nyugdíjba vonulása alkalmából szalutálva búcsúztatták a rendőrök, és munkája elismerésének jeleként kitüntetésben részesítették.

Rendőr gazdájával, Doug Montgomery-vel 15 hónapos korában ismerkedett meg, együtt teljesítették a kötelező 14 hetes kiképzést, aminek eredményeként Cherno robbanóanyag felkutatására szakosodott. Azóta járőrkutya kiképzésen is részt vett. Hogy időben gondoskodjak a megfelelő utánpótlásról, egy évvel ezelőtt a kétéves Mackey nevű négylábúval bővült a rendőrség K9 egysége.

A rendőrkutya utolsó útja - méltó módon búcsúztatták a kutyát

Cherno olyan ismert személyek mellett dolgozhatott, mint Bill Clinton, Barack Obama és a Dalai Láma. Utóbbi olyan elragadónak találta, hogy játszott is vele. A rendőrkutya gazdája szerint teljesen még nem fog kiszakadni a rendőrség életéből, hiszen imád bejárni vele az őrsre. Montgomery azt szeretné, ha mindaddig vele tartana a járőrözéseken, ameddig csak kedve van hozzá.

 

Szerencsi Évi
(Kutyabarát.hu)

Forrás: news.yahoo.com

Kép: communitynews.org

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...