Keszthely, a kutyabarát város

Kutyás sétával népszerűsítették a Keszthelyi Kutyás Közösség és a Kutyabarát.hu alapítói a jövőre megnyíló, az országban egyedülállónak számító Kutyás Parkot és Strandot - felhívva ezzel a figyelmet a kutyabarát turizmusra is. A sétán több mint százan vettek részt, a kutyák száma is meghaladta a hatvanat.

2019. szeptember 4-én délután hatkor Keszthely Fő terén találkoztak azok a kutyabarátok, akik szívügyüknek érzik a Keszthelyi Kutyás Parkot és Strandot – már most, hónapokkal a nyitás előtt is!

Korábban írtunk róla, hogy a Kutyabarát.hu alapítói és az egész csapat másfél éve lobbizik azért, hogy létrejöhessen a Balaton harmadik kutyás fürdetőhelye. Fonyód és Balatonföldvár után Keszthely város vezetése is szinte egybehangzóan kiállt a kutyás projekt mellett és lehetőséget adott kutyás közösségünknek, hogy a Balaton, de talán az ország egyik legegyedibb attrakcióját valósíthassuk meg.

A Keszthelyi Kutyás Park, Piknikkert és Fürdetőhely egy olyan közösségi tér lesz, ahol a kutyások nemcsak a Balaton adta fürdési lehetőségnek örülhetnek, hanem állandó programokon, rendezvényeken vehetnek részt, melyet a Kutyabarát csapata garantál számukra. A kezdeményezés kiemelkedő előnyei közé tartozik, hogy a kutyabarát turizmus a városban fejlődésnek indul, ezzel a helyi vállalkozások bevétele, továbbá a város turisztikai bevétele is növekedhet, már csak annak köszönhetően is, hogy a főszezonon kívül az elő- és utószezonban kihasználttá válik a terület, ezzel együtt a város kutyabarát szolgáltatásai is.

A felelős kutyatartás és a környezetvédelem jegyében a Kutyabarát csapata lebomló kutyakaki zacskókat biztosít a városnak, melyeket a város főbb pontjain helyeznek ki. Továbbá az állatvédelmet, környezetvédelmet népszerűsítő edukációs bemutatókat, előadásokat tartanak a helyi iskolásoknak, csoportoknak.

A sétán elhangzott, hogy a projekt politikailag teljesen független, kizárólag turisztikai és társadalmi célokat valósít meg.

A likebalaton.hu felvétele az eseményről

A Keszthely TV beszámolója a sétáról

Képek: likebalaton.hu (Mihály Szilvia), Keszthely TV, Balatoni Krónika

Forrás: likebalaton.hu, KeszthelyTV

 

(Kutyabarát.hu)

kutyabarát keszthely
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...