Különleges kutyák a NAV szolgálatában

Sorozatot indít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, amelyben Facebook oldalán a hatóságnál szolgálatot teljesítő kutyákat mutatja be. Az első részben Boo-t, a cigaretta- és kábítószer-kereső kutyát ismerhetjük meg!

Boo négy év körüli, rottweiler – erdélyi kopó keverék szuka, akit egy parkban, egy padhoz kikötve találtak. A Füzesabonyi Állatvédő Alapítvány gondozásába került, ahol a gondozók, a látogatók és az ideiglenes befogadók sokat játszottak és foglalkoztak vele, és hamar felfigyeltek rá, hogy kiemelkedő szaglással rendelkezik. Boo az elrejtett labdát vagy játékot akár egy raktárban vagy egy forgalmas parkban is pillanatok alatt megtalálta.

Tehetsége és kiváló szaglása felkeltette mások érdeklődését is, ezért először a Hidegkúti Kutyaiskolába, majd a NAV Kutyavezető-képző Központjába került, ahol több hónapon át képezték, majd a Somogy megyei Igazgatóságra került, ahol végre megtalálta az álomgazdit is.

Boo a megyében eddig mintegy 15 millió forint értékben talált cigarettát, legutóbb pedig 78 kg vízipipadohányra csapott le. A sikeres akció után pedig a kedvencével, babapiskótával jutalmazták meg.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál jelenleg több mint 40 kutya teljesít szolgálatot. Alig várjuk már az őket bemutató bejegyzéseket is!

Szerző: Bujdosó-Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás és képek: A Nemzeti Adó- és Vámhivatal hivatalos facebook oldala
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...