Séta a Keszthelyi Kutyás Park népszerűsítéséért

SÉTÁLJ VELÜNK, ismerd meg a Keszthelyi Kutyás Park, Piknikkert és Fürdetőhely projekt részleteit a Kutyabarát.hu alapítóitól!

Szeretnénk megmutatni, hogy a kutyabarát filozófia egyre népszerűbb és a felelős kutyatartóknak fontos, hogy kutyáikkal több minőségi szolgáltatást tudjanak igénybe venni a Balaton partján.
Keszthelyen ennek az óriási igénynek a megvalósítása érdekében hozza létre a Kutyabarát csapata a Keszthelyi Kutyás Közösség támogatásával a Kutyás Parkot, Piknikkertet és Fürdetőhelyet.

A Kutyabarát Csapat és a Keszthelyi Kutyás Közösség sétát szervez a jövő májusban megnyíló Kutyás Park és Fürdetőhely népszerűsítéséért szeptember 4-én Keszthelyen. A kutyás projektről nyár elején adtunk hírt, ám az előkészületei már több, mint egy éve zajlanak és hamarosan el is kezdődnek a fejlesztések a keszthelyi területen.

A Keszthelyi Kutyás Parkról, Piknikkertről és Fürdetőhelyről olvasd el interaktív tájékoztatónkat is!

Nem mindenkinek tetszett azonban az ötlet…

hogy Keszthelyen egy addig kihasználatlan területen kutyás parkot létesítsen a Kutyabarát csapat. Egy keszthelyi civil egyesület júliusban demonstrációt szervezett a projekt ellen – az elhangzottak alapján politikai érdekeik miatt – és valótlanságokat állítottak annak megvalósításáról.

Korábban a keszthelyi Monitor Magazinban is beszámoltunk a kezdeményezésről, ahol reagáltunk a Kutyabarát csapatot ért „támadásokra” is.

Az előkészületek és a megvalósítás

A Keszthelyi Kutyás Park, Piknikkert és Fürdetőhely ötlete 2018-ra nyúlik vissza, amikor a Kutyabarát csapat a Keszthelyi Kutyás Közösség közbenjárásával felkereste az önkormányzatot, hogy egyeztetéseket kezdeményezzen egy kutyás fürdetőhely kialakításáról. A kutyabarát pályázat 2018 augusztusában beadásra került, majd az alpolgármester előterjesztése után január végétől az nyilvánossá is vált, mely letölthető Keszthely város honlapjáról.

Sokáig kerestünk megfelelő területet a Balaton partján, de korábban sok akadályba ütköztünk, többek között a terület természetvédelmi jellege miatt, vagy az önkormányzat negatív hozzáállása miatt.

Keszthelyen egyedülálló területet találtunk, amely minden szempontból ideális:

  • távol esik a lakóövezetektől, nyaralóhelyektől, strandoktól;
  • kis partszakasza kiválóan alkalmas kutyás fürdetőhely kialakítására;
  • körbekeríthető, árnyékos terület;
  • megvalósítása nem ütközik jogszabályokba.

A Kutyabarát csapat nemcsak a terület fejlesztését, gondozását és üzemeltetését vállalta magára, hanem rendezvények szervezését, edukációs és társadalmi segítő feladatokat is, mint például a helyi iskolásoknak előadások tartását felelős állattartás témakörben, valamint jótékonysági események szervezését civil szervezeteknek.

Ezen kívül a Kutyabarát platformokon hirdetik Keszthely város kutyás-kutyabarát rendezvényeit, látnivalóit, szolgáltatásait és a város és a régió kutyabarát vállalkozóit – ezzel a turizmus növekedését is nagyban támogatva.

kutyabarát keszthely

Séta a Keszthelyi Kutyás Park népszerűsítéséért

A kutyás sétával szeretnék arra felhívni a figyelmet a szervezők, hogy óriási igény van a kutyabarát szolgáltatásokra a Balaton partján, kiváltképp egy újabb fürdetőhelyre. A Kutyabarát Balaton projekt 2017 óta lobbizik és küzd annak érdekében, hogy az önkormányzatok, a balatoni szolgáltatók felfigyeljenek a kutyabarát igényekre.

Vegyél Te is részt a sétán és népszerűsítsd a kutyabarát filozófiát!

Az esemény Facebook oldala: https://www.facebook.com/events/493289121243889/

(Kutyabarát.hu)

Fotók: kutyabarát.hu, Paár Gabriella
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...