Saját KB bal
Saját KB jobb
pixabay

Hamarosan betilthatják a trófeavadászatot és az állatkísérleteket az Egyesült Királyságban

A Munkáspártnak nagy tervei vannak az állatvédelem javítására, melyet egy 50 pontos nyilatkozatban terjesztett elő.

Az 50 pontos állatjóléti nyilatkozat célja, hogy javítsák az állatvédelem helyzetét az Egyesült Királyságban.  Számos olyan intézkedést vezetnének be, mely valóban javulást eredményezhet és új alapokra helyezi a szigetországban az állatvédelmet. Fokozatosan beszüntetnék az állatkísérleteket, betiltanák a trófeavadászatot, a hurokcsapdák és ragasztó csapdák és az elektromos halászati eszközök értékesítését. Ezen kívül a kereskedelmi bálnavadászatra vonatkozó moratóriumot is szigorítaná.

A párt nem engedné, hogy főemlősöket háziállatként, kedvtelésből tartsanak és a zsoké pálcák valamint ostorok használatát is szigorítaná. Céljuk továbbá, hogy az állatvédelmi törvény állatkínzásra vonatkozó szabályozását a vadon élő állatokra is kiterjesszék, ez ugyanis jelenleg csak a háziállatokat védi. A nyilatkozatot állatvédőkkel, állatjogi szervezetekkel és szakértőkkel dolgozták ki. A hosszas munka eredményét úgy is emlegetik, mint a lehetőséget arra, hogy az Egyesült Királyság belépjen az állatvédelem 21. századába.

Az Egyesült Királyságban voltak már hasonló megmozdulások, de általában ezek politikai célúak voltak és kampányígéretként soha nem jutottak el a megvalósításig. Boris Johnson miniszterelnök többször is nyilatkozta már, hogy szeretné előremozdítani az állatvédelem helyzetét az országban, bár a múltban a rókavadászat és a bikaviadalok mellett is kiállt. Véleményét talán az változtatta meg, hogy a barátnője Carrie Symonds szenvedélyes környezet- és állatvédő, aki nagy befolyással volt Johnson-ra ebben a kérdéskörben.

A Munkáspárt most arra is javaslatot tett, hogy állatjóléti biztost nevezzenek ki, aki gondoskodik a törvények és szabályok betartatásáról és folyamatosan képviselje az állatok jogait.

Nagyon szép tervek ezek, bízunk benne, hogy hamarosan együtt örülhetünk a megvalósításuknak is.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: livekindly.com

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...