@Disney

Novemberben jön a Disney legújabb élőszereplős kutyás filmje

Egy ideje már tudjuk, hogy a Disney a legnagyobb rajzfilm sikereiből élőszereplős filmeket tervez forgatni.

Hogy milyen egy sikeres és klasszikus rajzfilm élőszereplős változata, arra az Oroszlánkirály nyújt nekünk tökéletes példát, amit már hetek óta láthatunk a magyar mozikban is. A Disney ezen kívül a hírek szerint már megrendelte a Mulan, a Dumbo, az Aladdin és A kis hableány élőszereplős filmjeit is, de mindenek előtt egy igazi klasszikust, a Susi és Tekergő-t (Lady and the tramp) viszi filmvászonra.  Ezt a rajzfilmet az Egyesült Államokban 1955. június 22-én mutatták be, Magyarországon egy „kis” csúszással 1997. július 17-én volt a bemutatója. A  csúszást viszont kárpótolták azok a felejthetetlen szinkronhangok, mint Sinkovits Imre (Tappancs), Balázs Péter (Scotch), Stohl András (Tekergő), Csonka András (Pedro), Vándor Éva (a két sziámi).

A filmet 1956-ban BAFTA díjra jelölték, de végül nem nyerte meg. Óriási projekt volt akkoriban ez a Disneynek, egyszerre három rendezőre bízta a film elkészítését: Hamilton Luske (Pinokkió, Hamupipőke, Pán Péter, Alice Csodaországban, 101 kiskutya), Clyde Geronimi (Hamupipőke, Alice Csodaországban, Pán Péter, 101 kiskutya) és Wilfred Jackson (Hamupipőke, Alice Csodaországban, Pán Péter) dolgoztak azon, hogy egy tökéletes rajzfilmet alkossanak meg Ward Green regényéből.

A választás elsőre furcsának tűnhet, hiszen ez a rajzfilm több mint 60 éves és a mai fiatalok, gyerekek nagy része nem is ismeri. Aki viszont ismeri a történetet, az tudja, hogy örök érvényű és talán sokkal aktuálisabb most, mint az ötvenes években. A gazdás kutyák életét és sorsát állítja szembe a kóbor kutyákéval. A gazdag család karácsonyra kapott, kissé elhanyagolt spánielje és a jég hátán is megélő, a sintérek elől menekülő kóbor kutya barátságáról, szerelméről szól ez a film.

Tekergő szerepére egy igazi mentett kutyát találtak, aki egy új-mexikói menhelyen várta a gazdáját, amíg ki nem választották a szerepre. Ennél mesésebb fordulatot nem is vehetett volna az élete a két éves terrierkeveréknek, Monte-nak.

Tegnap pedig kijött az első előzetes is, amit itt nézhettek meg:

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: wikipedia, mirror.co.uk

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...