Saját KB bal
Saját KB jobb

„Szerintünk a családhoz egyértelműen a kutya is hozzátartozik.”

A balatonszemesi Kistücsök Étterem tulajdonosával, Csapody Balázzsal beszélgettünk.

A 27 éves balatonszemesi Kistücsök Éttermet joggal tartják a Balaton ikonikus éttermének. Sok mindenben élenjár a Kistücsök: a gasztronómia megújulása, a kiváló minőségű alapanyagok mindennapos használata terén épp úgy, mint a balatoni egész éves nyitva tartásra épülő vendéglátásban.

Hatalmas örömünkre szolgált, amikor személyesen is többször tapasztalhattuk, hogy nemcsak minket, hanem – a nem kevés helyet elfoglaló – Mamba kutyát is szívesen látják itt. Még nagyobb örömünkre szolgált, amikor a Kistücsök is csatlakozott 2017-ben a Kutyabarát Balaton kampányunkhoz.

Csapody Balázs étteremtulajdonost kérdeztük a Kistücsök kutyabarát hozzáállásáról, a kutyás törzsvendégekről és a jövőbeni tervekről.

  • A Kistücsök már régóta kutyabarát, gyakran látunk nálatok kutyás vendégeket. Miért döntöttetek úgy, hogy a Kistücsök kutyabarát legyen?

 Csapody Balázs: Nagyrészt azért, mert mi is szeretjük a kutyákat, másrészt a hozzánk betérők egy családi vendéglőbe jönnek, családias hangulattal, és szerintünk a családhoz egyértelműen a kutya is hozzá tartozik!

  •  Vannak kutyás törzsvendégei, visszajáró vendégei az étteremnek?

Cs. B.: Rengetegen! Van olyan kutyás törzsvendégünk, ahol már a kutyusnak is megvan a kedvenc Kistücsök étele.

  • Volt esetleg negatív tapasztalatod kutyás vendégek kapcsán az étteremben? 

Cs. B.: Szerencsére nem volt negatív, rossz élményünk kutyás vendégekkel. Az azonban tény, hogy előfordult már, amikor több kutya is bent volt az étteremben, hogy kicsit hangosan „beszélgettek egymással”.

  •  A Kistücsök a balatoni éttermek között úttörő volt az egész éves nyitva tartásban is. Szerinted érzékelhető már a fejlődés abban, hogy a főszezonon kívül is látogatják az éttermet és a Balatont?   

Cs. B.: A Balaton hamarosan egész éves desztináció lesz. Szerencsére hozzánk folyamatosan jönnek a törzsvendégeink, még a téli hétvégéken is érdemes asztalt foglalni.

  •  Nyáron milyen menükkel, milyen típusú ételekkel várjátok a vendégeket?

 Cs. B.: A nyári választékunk is a szezonális és regionális alapanyagokra épül, és ilyenkor könnyítünk a fogásokon, hogy a nagy melegben se terhelje meg kedves vendégeinket!

  • Milyen jövőbeni terveitek vannak?

 Cs. B.: Heteken belül nekiállunk egy nagy beruházásnak, és szobákat építünk az étterem mellé. Így már nemcsak enni, hanem aludni is lehet nálunk. Sok programunk lesz, amik miatt érdemes lesz hozzánk foglalni és jönni.  Továbbra is középpontban a minőségi étkezés, a borok és a helyi termékek.

Az interjú eredetileg és teljes terjedelmében a Kutyabarát Magazin 2019. nyári számában jelent meg.

Fotók: Kutyabarát.hu
Indexkép: Kistücsök Étterem
(Kutyabarát.hu)
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...