Saját KB bal
Saját KB jobb
facebook.com/orszagosmentok

Frenki nem engedte el a mentősöket, amíg nem játszottak vele egy kicsit

Ha lenne "a hét legcukibb híre" rovatunk, akkor biztosan ez lenne az eheti.

Az Országos Mentőszolgálat munkatársai sokszor és sokféle körülmények között találkoznak háziállatokkal. A kivonuló mentőknek bizony sok esetben arra is figyelniük kell, hogy az éppen megriadt állat, aki érzi, hogy valami nagy baj van, nehogy kárt tegyen bennük vagy a környezetében.

Egy kutya általában stresszesen és rosszul tűri, ha körülötte hirtelen megváltozik a légkör, látja és érzi, hogy a gazdi bajban van és idegenek veszik körül.

Frenki sem hagyta dolgozni a hozzájuk kiérkező mentősöket, na de nem azért mert félt tőlük, hanem azért mert kikövetelt egy kis foglalkozást, egy kis játékot és egy kis simit. Addig nem hagyhatták el a helyszínt a mentősök, amíg Frenki ki nem játszotta magát. Az esetről az Országos Mentőszolgálat a FB oldalán számolt be:

Lakáson gyakran nehezíti a mentőellátást egy-egy házi kedvenc, hiszen ők is érzik, ha nincs rendben valami. Ösztönösen védik a szeretett gazdit, ezért akár veszélyt is jelenthetnek az ellátókra. Nem így történt ez a napokban, amikor egy kisfiúhoz kérték a mentők segítségét a szülők. Frenki, a család kutyája ugyanis annyira örült a piros ruhás segítőknek, hogy mindent elkövetett azért, hogy vele is foglalkozzanak. Először csak játékait hordta bajtársaink lába elé, de az ellátást követően percekig nem engedte el a mentőket, amíg a kis beteggel együtt nem játszanak vele egy kicsit.
Bajtársaink természetesen eleget is tettek az elvárásnak, amitől nem csak a kutya, de a kis beteg is megnyugodott. Végül stabil állapotban és jó hangulatban szállították kórházba a gyermeket!
Mielőbbi felépülést kívánunk, bajtársainknak gratulálunk!

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Országos Mentőszolgálat FB 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...