pexels.com

Bécsben kötelező tanfolyamhoz kötik a kutyatartást

Július 1-től minden újdonsült gazdinak kötelező tanfolyamon kell részt vennie Bécsben.

Minden bécsinek, aki július 1-től kutyát szeretne és a megelőző két évben nem volt kutyája, kötelező 4 órás tanfolyamon kell részt vennie, ahol a kutyatartás és nevelés, valamint a gondos állattartás alapvető ismereteit sajátíthatja el a leendő gazdi.

Bár az intézkedés bejárta a sajtót és igazi szenzációnak számít, az ilyen jellegű szabályozás nem újdonság szomszédainknál. Felső-Ausztriában vagy Stájerországban már jól működik ez a rendszer. A tanfolyam és az intézkedés egyértelmű célja, hogy harmonikussá tegyék az együttélést a kutyások és nem kutyások részére, valamint tudatosítsák a felelős állattartás alapvető kritériumait és felhívják a figyelmet a nevelés és tanítás fontosságára, valamint a közterületek megfelelő használatára.

A tanfolyam ára 40 Euro (13 000 Ft), melyet természetesen a gazdiknak kell fizetniük.

A kutyajogosítvány megszerzését az emberek döntő többsége hasznos és fontos dolognak tartja, de akadnak kétkedők is, akik szerint 4 óra alatt nem lehet megtanítani valakit kutyát tartani.

Valóban nem lehet engedelmességi vizsgát tenni 4 óra alatt, de az alapok megismertetésére és arra bizonyára elég, hogy felhívja a figyelmet: a nevelés és tanítás egy élethosszig tartó folyamat.

Bohata Krisztina
(Kutyabarát.hu)
Indexkép: pexels.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...