Hiába volt békés és senkit nem zavart a kis mopsz a vonaton, mégis le kellett szállnia gazdájával együtt

A Délmagyar.hu írta meg Ágnes és kutyája érdekes esetét, ami akár nem is lenne hír, ha a jegyvizsgáló kicsit "kutyabarátabb" hozzáállást tanúsított volna - nem így lett: a szabályokat kőkeményen betartató vasúti alkalmazott a szájkosár hiányára hivatkozva leszállította Ágnest és MOPSZ fajtájú kutyáját.

Szerencsére elmondható, hogy ritkán hallunk olyan esetről, amikor a békés, jószándékú és felelős kutyatartókat – különösebb ok nélkül – leszállítanák a vonatról. Ágnes történetével a Délmagyar.hu oldalán találkoztunk, ahol így írta le az esetet:

„- Soha senki nem alázott még meg ennyire, mint az a fő jegyvizsgáló. Két és fél éve heti több alkalommal utazom Pestre, de még senki nem szólt amiatt, hogy nincs szájkosár Szofin – mondta felháborodva Ágnes.

A hírportál továbbá így írt az esetről: „egyedül utazott egy kupéban kistermetű mopszával, mindkettőjüknek volt menetjegye. Amikor odaért a jegyvizsgálók főnöke, rögtön emelt hangon kérte számon az utason, miért nincs szájkosár a kutyán, vagy azonnal tegye zárt hordozóba, különben megbünteti és leszállíttatja – mesélte. Ágnesnél egy nagyobb táska volt, amelyben egyébként kiköthető a kutya, szállította is már benne többször egy másik ebét. A jegyvizsgáló azonban ezt nem fogadta el, a szájkosarat hiányolta, amire a szegedi nő azt mondta, hogy a mopsz fizikai fölépítése miatt így is nehezen kap levegőt, a szájkosár állatkínzás lenne. Szó szót követett, a főkalauz pedig Ágnes szerint arrogánsan azt vetette oda, kocsival utazzon, ne a MÁV-val, ha nem tartja be a szabályokat. Ágnes úgy felelt neki, neki addig van munkája, amíg ő itt utazik. A válasz olaj volt a tűzre, hiába kért utóbb elnézést miatta.

Ahogy a címben is olvasható, egy mopsz kutyusról van szó, akire, mint tudjuk nem olyan egyszerű szájkosarat feladni. Természetesen a szabályok betartása mindenki számára kötelezőek, de egy kis emberséggel sok hasonló  vitának lehetne elejét venni, úgy, hogy az senkit ne sértsen, zavarjon vagy okozzon problémát.

Ágnes esete tanulság abból a szempontból, hogy soha nem szabad a megszokásokra hagyatkozni, bármikor találkozhatunk váratlan helyzettel és kevésbé humánus és kutyabarát fogadtatással. A szabályokat persze be kell tartani, de nem ártana a körülményekre és adottságokra tekintettel emberségesebb magatartást tanúsítani!

Forrás: Délmagyar.hu

Index kép: illusztráció – forrás: pexels.com

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...