Saját KB bal
Saját KB jobb

Mit nyerünk, ha nem ítélkezünk?

“Ne ítélj, hogy ne ítéltess…”- szól a Biblia is, de az emberi természet nem olyan, hogy bírja azt, hogy nem mondhat (negatív) véleményt másról. Pedig azzal, hogy ítélkezünk, kizárólag saját magunkat minősítjük.

Saját negatív tulajdonságunk háttérbe szorítása

Amikor valaki mások felett ítélkezik, esetleg kritizál vagy éppen beskatulyáz, minden esetben azért teszi, hogy addig se a saját hiányosságaival foglalkozzon. Ezzel vagy tisztában van, vagy nincs, bár az utóbbi a gyakoribb.

Hányszor hallani, hogy egy férfi kritizál egy nőt (vagy fordítva) a külseje, esetleg az öltözködése miatt. Pedig ilyenkor nem történik más, mint tükröt tart elénk az élet. Amit másban észreveszünk és negatívan szemlélünk, esetleg kritizáljuk, azt azért tesszük, mert az a tulajdonság bennünk is megvan, és nem szeretjük magunkban. A másik oldal pedig, hogy vágyunk rá, de nem teszünk azért semmit, hogy magunkban fejlesszük az adott tulajdonságot.

Rövid példával élve: X kritizálja Y-t, hogy állandóan a telefonját nyomkodja, már-már függőségi tüneteket mutat. Azt ellenben nem veszi észre, hogy ő még többet használja a készüléket, függetlenül attól, hogy az éppen indokolt-e vagy sem, azaz telefonál-e vagy éppen játszik rajta.

Ez remekül példázza, hogy elítéljük a másikat egy olyan dolog miatt, ami a mi életünkben is nagyon aktívan jelen van. Vagyis a saját problémánkat vetítjük ki a másikra és ítéljük el érte.

Létezik gyógyír a problémára

Jó hír, hogy van erre megoldás, hiszen a kellő önismeret segítségével bármikor képesek lehetünk kiszállni ebből a körforgásból. Hiszen nem kell hozzá más, mint egy elhatározás, hogy felülbíráljuk a hibás és téves hitrendszerünket, a rögzült mintáinkat.

A Theta Healing ebben nyújt hatékony segítséget, hiszen segít abban, hogy lecseréljük ezt a mindennapi életünket gátló felfogást egy támogató programra. Annak segítségével nem az ítélkezés, hanem a másik segítése fogja kitölteni az adott teret bennünk, így pedig jót teszünk másokkal és egyben önmagunkkal is.

Ha ítélkezés nélkül élünk, az csodálatos távlatokat nyit meg előttünk, ami pedig mindenképp egy jobb minőségű élet kapuja. Ezt úgy érhetjük el, hogy igazán megismerjük önmagunkat, feltárjuk az életünk során rögzült hitrendszereket, mintákat, amiket az élet során alkalmazunk. A felismerés pedig egyenes út a megoldáshoz, hiszen ha szembesülünk a problémával, akkor már nincs más hátra, mint, hogy úgy kell megoldani azt, hogy az számunkra és a fejlődésünkre nézve a legjobb legyen.

Ismerje meg önmagát, és minden lehetségessé válik, amire csak vágyik! Ebben hatékony segítség nyújthat önnek a Theta Healing.

 

(X)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...