Saját KB bal
Saját KB jobb

A tűztől mentette meg gazdáit egy hős uszkárpár

Hűségesek, bátrak, és bármi történjék, számíthatunk rájuk, nem hagynak cserben – erről tett tanúbizonyságot most egy uszkárpár az Egyesült Államokban. A történet azért hírértékű, mert újabb bizonyítéka annak, nem csak a képzett segítőkutyák képesek hőstettekre.

Csak a szerencsén, na meg a két uszkáron múlott, hogy nem történt tragédia Nashville-ben. A Fox 17 News értesülései szerint egy libanoni család annak köszönheti az életét, hogy kutyáik időben felébresztették őket.

A ház fedett teraszán eddig ismeretlen okból tűz ütött ki szerda hajnalban, és bár a család az igazak álmát aludta, két uszkáruk éberen vigyázott rájuk. Egyikük, Maggie vette észre a bajt, és hangos ugatásával akkora zajt csapott, hogy gazdái még azelőtt felébredtek, mielőtt a füstjelző megszólalt volna.

Maggie a Fox 17 News fotóján.

Természetesen azonnal hívták a tűzoltókat, és a gyors bejelentésnek hála a hatóságok még ki tudtak menteni pár értéktárgyat, de ami a legfontosabb, senkinek nem esett bántódása. Az épület viszont sajnos teljesen a tűz martalékává vált.

A család azt mondja, Maggie nem mozdult el mellőlük addig, amíg ki nem jutottak az égő házból, sőt, társára is vigyázott, aki szintén aktívan részt vett a kimentésükben. Gazdáikkal együtt karcolások nélkül úszták meg a veszélyes helyzetet.

 

Forrás: Fox 17 News
Kép: Fox 17 News
Szerencsi Évi
(Kutyabarát.hu)
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...