huffpost.com

Évkönyvet készítettek a parklandi tragédiát átélt diákokat segítő kutyákról

2018. februárjában 17 halálos áldozatot követelő lövöldözés volt a Florida államban található Parkland egyik középiskolájában.

A borzasztó tragédiát követően szinte azonnal terápiás kutyákat vittek az iskolába, hogy segítsenek a gyermekeknek a feldolgozásban. Az Egyesült Államokban ez szinte már bevett szokás, a terápiás kutyák nagyjából egy időben érkeznek egy-egy ilyen jellegű tragédia után a pszichológusokkal és egyéb humán szervezetek segítőivel. Az érdemeik felbecsülhetetlenek és minden alkalommal bebizonyítják, hogy nagyon fontos szerepük van az érzelmi támogatásban.

A Marjory Stoneman Douglas High School végzős diákjai elkészítették az őket segítő kutyák tablóját is,  minden kutyáról készített fotót, ugyanúgy, mint a diákokról. Az egyik kutyus még csokornyakkendőt is visel.

Itt pedig egy rövid kis videó a kutyus fotózásáról.

Az Egyesült Államokban nem csak tragédiák során, vagy azt követően dolgoznak terápiás kutyák az iskolákban. Sok gyerek saját terápiás kutyájával járja végig az iskolát és ők bekerülnek általában az osztálykönyvbe.  A parklandi eset viszont azért egyedülálló, mert  megmutatja, hogy milyen fontos szerepet töltöttek be viszonylag rövid idő alatt ezek a kutyák a gyermekek életében.

 

Bohata Krisztina
(Kutyabarát.hu)
Forrás: Huffpost
Fotók: Huffpost
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...