Saját KB bal
Saját KB jobb

Már most elkezdődtek a tüntetések a júniusi kínai kutyahús fesztivál ellen

A Dél-Afrikai Köztársaság harmadik legnagyobb városában, Durbanban, a kínai konzulátus előtt békés tüntetést tartottak a hétvégén.

Az állatvédelmi aktivisták a júniusban megrendezendő, 10 napos kutyahús fesztiválra szerették volna felhívni a világ figyelmét, aminek Yulin városa ad majd otthont. A fesztivál ideje alatt macskák és kutyák százait nyúzzák és főzik meg élve, – állítja a www.iol.co.za weboldal – arra hivatkozva, hogy a kínai néphit szerint minél jobban szenved az állat, annál finomabb a húsa.

Az állatkínzás szörnyű tényén felül arról is szót ejtettek, hogy az étkezési célra szánt négylábúak sok esetben nem legális úton kerülnek azokhoz, akik aztán könyörtelen döntést hoznak a jövőjükről. Természetesen nem ez a tény az elsődleges indokuk rá, hogy bármi áron véget vessenek a fesztiválnak. A legszégyenletesebbnek ugyanis azt tartják, hogy az ember legjobb barátjával, egy élő, lélegző, rendkívül intelligens, és egyáltalán nem táplálékforrásnak szánt állattal bárhol a világban így elbánhatnak.

Sajnos egyelőre nem sikerült felvenniük a kapcsolatot a konzulátus embereivel, azonban több fronton próbálnak tenni a nemes célért, a fesztivál beszüntetéséért. A „Shut Down the Yulin Dog Meat Festival” nevű weboldalon például aláírásokat gyűjtenek, amiből eddig több mint 3,5 millió érkezett.

A petíciót te is aláírhatod itt !

 

Szerencsi Évi
(Kutyabarát.hu)
Forrás: www.iol.co.za
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...