Saját KB bal
Saját KB jobb

Mi történik az aknakereső kutyákkal, miután nyugdíjba mennek?

Hihetetlenül fontos küldetést teljesítettek a Rambo, Rhino és Der névre hallgató amerikai négylábúak: Szíriában aknakeresésben segítették a katonákat, békefenntartókat. Több mint 80 000 robbanószert találtak meg kitűnő szimatuknak hála!

Pedig első ránézésre éppen olyanok, mint bármilyen másik eb: ugyanúgy csillog a szemük, bohókásan néznek ki lógó nyelvvel, és lehengerlő bájuknak senki nem tud ellenállni. A hosszú, szolgálatban töltött évek, és a komoly feladatok nem viselték meg őket, koruk miatt azonban eljött az ideje, hogy visszavonuljanak, és élvezzék a megérdemelt pihenést.

Rhino, munka közben

 

Ezentúl civilben töltik majd a mindennapjaikat. Csupa izgalmas kaland vár rájuk, na meg a gazdikeresés, és hogy minden gördülékenyen menjen, korábbi ‘munkaadójuk’ nem engedi el teljesen a mancsukat. Át kell esniük egy rehabilitációs időszakon, hogy felkészülhessenek az új életükre, ennek érdekében a houstoni Mission K9 Rescue gondoskodik most róluk.

Rambo

Louisa Kastner, a szervezet vezetője elmondta, minden kutya másként éli meg a változást. Bizonyos egyedek pár hónap alatt megszokják az új helyzetet, de vannak olyan kutyák is, akik életük végéig velük maradnak. A Mission K9 Rescue csapata a rehabilitáció alatt igyekszik minél több pozitív ingert kreálni, miközben ügyelnek rá, hogy a kutyák végig biztonságban érezzék magukat. Elszeparált területet kapnak az udvarban, napi kétszer etetik őket, és minden játékot megkapnak, amit kutya akarhat.

Der

A sikeres rehabilitálás után Kastner szerint hamar gazdit fognak találni, hiszen mindhármuknak elbűvölő természete van. Legyen így!

 

Szerencsi Évi
(Kutyabarát.hu)
Forrás: edition.cnn.com
Képek: edition.cnn.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...