Saját KB bal
Saját KB jobb
Wild Heart Wildlife Foundation/Facebook

Ez a bébi orrszarvú az orvvadászok egyik legsúlyosabb szégyene a sok közül

Az utolsó pillanatban találtak rá és mentették meg az életét.

A Wild Heart Wildlife Foundation (WHWF) egy borzasztóan szomorú és szívbemarkoló mentésről számolt be közösségi oldalán még 2018-ban. Egy bébi orrszarvút találtak egyedül a vadonban kószálni, akinek a szüleit orvvadászok ölték meg. Mivel a kis borjúnak még nincs értékes szarva, ezért ő nem volt érdekes a kegyetlen vadászok számára, így egyszerűen sorsára hagyták azzal a tudattal, hogy az anyja nélkül szinte semmi esélye nincs a túlélésre. A kis orrszarvú a Mofalodi (Túlélő) nevet kapta és jelenleg a Rhino Orphanage szervezet gondozásában van.

Amikor megtalálták céltalanul és összezavarodottan vándorolt, dehidratált volt, éhes, fáradt és borzasztóan félt.

Mofalodi-ra a Pilanesberg Nemzeti Park csapata talált rá és azonnal értesítették az orrszarvúak mentésére, befogadására és ápolására specializálódott Rhino Orphanage szervezetet. A két szervezet előkészítette a mentést és az elszállítást.

A stresszes állapotban lévő pici, pár hónapos borjúnak bekötötték a szemét és a fülét, hogy csökkentsék az állatot érő ingereket. Az ilyen pici, még szopós borjak sokkal könnyebben és hamarabb nyugszanak meg ezzel a módszerrel és nagyobb az esély arra, hogy elfogadják a cumisüveget.

Azonnal infúziót kapott és elszállították az új otthonába. Az elszenvedett sokk miatt a gondozók fel voltak készülve a legrosszabbra is, de szerencsére másnap reggel már elfogadta a folyadékot az üvegből és magától kezdett el inni.

Az orvvadászok kedvelt áldozatai ezek az állatok, hiszen a szarvuk nagyon sok pénzt ér a feketepiacon, mert különleges gyógyító erőt tulajdonítanak neki. Annak a szarvnak, amely ugyanolyan keratinból van, mint az emberi haj, vagy köröm. Tehát egyáltalán nem különleges és pláne nem csodaszer. Ezek az állatok az emberi tudatlanság, butaság és kegyetlenség áldozatai.  Értelmetlen haláluk pedig az emberiség szégyene. Az egyik a sok közül…

 

Bohata Krisztina
(Kutyabarát.hu)
Forrás: Wild Heart Wildlife Foundation/Facebook
Fotók forrása: Wild Heart Wildlife Foundation/Facebook
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...