Saját KB bal
Saját KB jobb

Szigorú szabályokat hoztak Kínában, felháborodtak az állatvédők

A kifejezés minden értelmében rövid pórázon kívánják tartani a kutyákat – derül ki a www.scmp.com beszámolójából.

A hírek szerint több, kutyákhoz köthető támadás történt az utóbbi időben Kínában, ezért megosztó rendelkezéseket hoztak számos városban. Az okok között szerepel, hogy egy gazdi azért került összeütközésbe a törvénnyel, mert kutyája védelmében megharapott (!) egy nőt, aki el akarta kergetni kislánya környékéről a póráz nélkül futkározó ebet.

Wensham-ban az új szabályok értelmében megtiltanák a kutyák sétáltatását minden nap reggel 7 és este 10 óra között, Hangzhou-ban pedig újra előveszik a kutyatartással kapcsolatos törvénykezések, szabályok gyűjteményét. Állítólagos céljuk, hogy az év végéig minden nem jól szocializálódott négylábút kitiltsanak a városból. Ott jelenleg este 7 és reggel 7 között szabad a pálya, ha valaki sétáltatná a kutyáját,  a parkokból, piacok és iskolák környékéről azonban távol kell maradniuk. A póráz nélküli sétáltatás pedig komoly pénzbírságot von maga után.

A következő hetekben valószínűleg több kínai település is hasonló intézkedéseket kezdeményez, az állatvédők hatalmas felháborodására. Míg egyetértenek az állattartás szigorúbb szabályozásával, a jelenlegi korlátozásokat indokolatlanul túlzónak tartják. Reméljük, hogy a döntéshozók meghallják a szavukat, és sikerül megtalálni az arany középutat!

 

Szerencsi Évi
(Kutyabarát.hu)
Forrás: www.scmp.com
Képek: Pixabay
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...