Saját KB bal
Saját KB jobb
Fotó: HMRC/PA

Szaporítókra csapott le a skót rendőrség

A feketepiacon kereskedő szaporítókat utolérte a végzet: lebuktatták őket, és hatalmas összegeket követelnek tőlük a skót hatóságok – írja az www.itv.com.

Közjóléti szervezetek információira alapozva még 2015-ben kezdtek az illegális kutyaszaporítók ügyének felgöngyölítésébe Skóciában. A több tízezer négylábút érintő, törvényen kívüli kereskedés, a nem megfelelő tartási körülmények és a be nem fizetett adók miatt egyaránt sürgősen megoldandó kérdéseket vetett fel.

A HMRC (az Egyesült Királyság adóhivatala) adatai alapján eddig 257 esetre derült fény, amiért a kormányhivatal már több száz millió forintnyi fontot behajtott az adófizetést elhanyagoló ír és skót kereskedőkön. Emellett az utóbbi négy évben számos esetben börtönbüntetést is kiszabtak a törvényszegőkre.

Fotó: HMRC/PA

Az akció nem csupán pénzügyi vonatkozása miatt érdekes, hiszen a hatóságok kitűzött célja az, hogy felszámolják az illegális állattenyésztést, a szaporítást és a megfelelő büntetéssel sújtsák azokat, akik a minél magasabb profit érdekében, nem riadtak vissza a kutyacsempészettől, és elfogadhatatlan körülmények között tartották az állatokat. Mindemellett a közvélemény figyelmét is próbálják felhívni arra, hogy csak megbízható tenyésztőktől vásároljanak.

#SayNoToPuppyDealers

Fotó: HMRC/PA (Kikötőnél lefoglalt kiskutyák.)

Szerencsi Évi
(Kutyabarát.hu)

Forrás: www.itv.com
Képek: HMRC/PA

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...