Saját KB bal
Saját KB jobb
facebook.com/thebarnsanctuary

A farm, ahol a törött lábú borjú vágóhíd helyett protézist kap

Van egy farm Michiganben, mely sokáig a tanyák klasszikus életét élte, földműveléssel és állattenyésztéssel.

Természetesen, ahogy ez a farmokon lenni szokott, a tenyésztett állatokat levágták és feldolgozták.  Ez a farm több, mint 100 éve már a McKernan család kezében  van és egészen eddig klasszikus állattenyésztéssel és növénytermesztéssel tartották fenn magukat.

Csakhogy valami nagyon megváltozott. A legfiatalabb generációt képviselő Daniel McKernan fenekestül forgatta fel a tradíciót, de ebben a folyamatban édesapja is vele tartott. Daniel weboldalak és alkalmazások tervezésével és programozásával foglalkozott, dolgozott a az olimpiai játékokon és sok híres és nehéz projekten, kiemelkedő szakmai tudással és tapasztalattal. Aztán egyszer csak elege lett a virtuális világból és ezzel párhuzamosan pedig egyre jobban foglalkoztatta a környezet, az állatokkal való etikus bánásmód megismerése, valamint a növényi étrend. Olyan elkötelezetten fordult a téma felé, hogy jelenleg az USA egyik leghíresebb farmját vezeti,  amely a családi tanyából mára  egy háziállatok és haszonállatok számára fenntartott és menedzselt menhely lett. Ez a Barn Sanctuary, több mint 370 ezer követővel a Facebookon, több ezres videó megtekintésekkel és egy fantasztikus küldetéssel.

A Barn Sanctuary farmon kifejezetten háziállatoknak/haszonállatoknak nyújtanak menedéket és segítséget. Legyen szó törött lábú borjúról, vagy sérült kecskéről, természeti katasztrófák áldozatairól vagy csak simán kidobott állatokról, Dan és csapata nem csak menedéket nyújt számukra, de mindent megtesznek a gyógyulásukért és további boldog életükért. A farm életéről folyamatosan hírt adnak közösségi oldalukon, elképesztően cuki és kedves, lélekmelengető és olykor szívfacsaró  videók, fotók formájában.

Daniel farmja óriási népszerűségnek örvend az Egyesül t Államokban, szinte minden állatnak külön gyűjtést szerveznek, náluk valóban minden élet számít és senkiről nem mondanak le.  Viszonylag sokan érkeznek valamilyen végtag problémával, melyek leginkább sérüléseknek és a nem megfelelő tartásnak köszönhetők, ezért a farmon teljesen megszokott a protézissel (boldogan) élő kecskék és bárányok látványa is.

Ha szerencsénk van, nemsokára mi is bekukkanthatunk hétről –hétre a Barn Sanctuary életébe, hiszen az Animal Planet hamarosan egy sorozatot fog készíteni a farm mindennapi életéről és bízunk benne, hogy nálunk is műsorra tűzik majd.

A forgatás hírének nagyon örült Daniel és az állatok is, ezen a videón azt látjátok, ahogy bejelentik rajongóiknak a jó hírt.

Látogassatok el FB oldalukra és Daniel profilját is lehet követni, de az Instagram profilját sem hagynám ki a helyetekben!

 

Bohata Krisztina
(Kutyabarát.hu)
Képek: facebook.com/thebarnsanctuary
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...