Saját KB bal
Saját KB jobb
harddograce

Újabb nevezési rekord és az eddigi legjobb pálya az idei Hard Dog Race-en

Új helyszínen, több mint 1400 indulóval lezajlott az idei HDR Base futam.

Szombaton rendezték az idei Hard Dog Race Base futamot Törökmezőn, a Börzsöny szívében. Ez a futam számunkra is különleges volt, hiszen most először velünk és a Kutyabarát Magazinokkal is találkozhattatok a helyszínen. Mindig nagy öröm számunkra, amikor személyesen tapasztaljuk, hogy mennyire szeretitek a magazinokat és a kutyabarat.hu tartalmait. A verseny számunkra is tartogat még meglepetéseket, hiszen kolleganőnk Anna és kutyusa Floppy (Floppy and Me) is lefutották a távot és hamarosan egy videós élménybeszámolót is tartanak majd a Kutyabarát YouTube csatornáján.

Nemcsak Anna és Floppy, na meg az egész Kutyabarát szurkolótábor készülődött izgatottan a versenyre, de hetek óta már a kutyás berkekben is nagy volt a hangolódás, hiszen a március 23-án megrendezett akadály nélküli Not Just Run versenyen után végre eljött a nap, amikor az elszánt és a kihívások elé bátran álló gazdik és kutyák újra legyőzhették a HDR Base 6 km-es távját és a 16 akadályt, nem is akármilyen terepen.

Az évek óta megszokott és jól ismert piliscsévi motocross pályán tavaly ősszel jelentették be a szervezők, hogy a Hard Dog Race új helyszínre költözik és ezzel együtt egy teljesen új akadálypálya várja majd a régi és új versenyzőket egyaránt. Mindenki örömmel fogadat, amikor kiderült, hogy az idei futam a csodálatos Börzsöny szívében kerül megrendezésre, ahol erdei ösvényeken, a természet adta akadályokat felhasználva, patakokon és árkokon keresztül fog vezetni a versenyzők útja.

Sok meglepetés várta a futókat, hiszen az akadályok – mint mindig – nem kerültek bemutatásra, azokkal a pályán szembesültek először a versenyzők.  A vizes akadályokat egytől egyig a természet biztosította, a patakok hűvös vize már a futam első szakaszában felfrissítette mind a kutyákat, mind a futókat.  A kellemesen árnyékos erdei utak és a természet közelsége olyan lendületet adott a párosoknak, hogy a fáradság és küzdelem dacára a célba már óriás mosollyal és boldogsággal érkeztek, ahol a befutó csomagon kívül minden versenyző egytől-egyig egy hatalmas ölelést is kapott a fogadó bizottságtól.

A Hard Dog Race Base futamán sok visszatérő gazdi és kutyus futotta le a távot, de az idei versenyen kiemelkedő volt az „elsőbálozók” száma is, akikkel együtt idén is megdőlt a nevezési rekord, hiszen 1436 kutya-gazdi páros érkezett Törökmezőre, hogy 6 lábbal és 2 szívvel együtt közösen győzzék le a pályát, önmagukat és egy fantasztikus közös élménnyel legyenek gazdagabbak.  A magas indulószám mégsem okozott zsúfoltságot, hiszen a verseny folyamatos indítás mellett, szakszosan zajlott, 9.00 órától egészen 15.00 óráig.

A kiváló időnek, a helyszín remek adottságának, az érdekes és színes támogatói kitelepüléseknek köszönhetően egy igazán tartalmas napot töltöttek el kutyáikkal nem csak a versenyzők, de kísérőik is. Az indulók döntő többsége szerint a HDR történek legjobb pályáját futották szombaton és sokan már most készülnek az októberi Wild futamra, ahol a tét emelkedik, hiszen a táv ott már 12 km, az akadályok száma pedig 22.

Természetesen addig sem pihen a Hard Dog Race, hiszen június 1-jén Lengyelországban kerül megrendezésre a Base és Junior futam, melyre az online nevezés május 25-én zárul.

Ezúton gratulálunk a HDR Base dobogósainak és a futam minden versenyzőjének!

 A Hard Dog Race Base 2019-es futamának eredményei:

Egyéni női:

  1. helyezett: Bruckner Zsófia és Candy kutyája (31:47)
  2. helyezett: Tóth Viktória és kutyája, Bati (34:43)
  3. helyezett: Bor-Szeifert Adrienn és Grafit kutyája (36:24)

Egyéni férfi:

  1. helyezett: Egervári Gábor és Disney kutya (29:08)
  2. helyezett: Kocsis Dávid, Lupo kutyájával (29:48)
  3. helyezett: Honti Dani és Hedda kutyája (30:43 )

Csapat:

  1. helyezett: Ürömi Állatotthon Falka (1:21), akik az Ürömi Állatotthonért futottak.
  2. helyezett: (S)Ebesek (1:23)
  3. helyezett: Gödi kutyások a Zöld Menedékért 1. csapat (1:26)

További információk: www.harddograce.hu

 

Bohata Krisztina
(Kutyabarat.hu)
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...