Az RTL Klub szerkesztősége is kutyabarát

Barabás Évivel beszélgettünk a kutyabarát munkahelyek előnyeiről.

Barabás Éviről mindenki tudja, hogy nagy kutyás, és Hugó állandóan vele van. Ők komolyan veszik az „Együtt mindenhová!” jelmondatát, hiszen Hugó nemcsak nyaralni, hétvégi pihenésekre vagy éppen étterembe kíséri el Évit, hanem dolgozni is együtt járnak az RTL Klub szerkesztőségébe.

Kutyabarát.hu: Miért és hogyan lett kutyabarát az RTL Klub szerkesztősége?

Barabás Évi: Az RTL Klub minden szerkesztősége kutyabarát. Azt hiszem a dolgozó igényeket látva született meg az a döntés, hogy ha képesek vagyunk felelős gazdiként a kutyáinkkal részt venni a munkában, akkor hivatalosan is jöhetnek a négylábú munkatársak.  A kutya természetesen nem ugathat bele a szerkesztőség munkájába, nem bánthat embert, más állatot, és ha véletlenül bármiféle koszt hagy maga után azt a gazdi köteles eltüntetni. A Barátok közt csapatában gyakran előfordul, hogy 4-5 kutya is jelen van az adott forgatási napon, nálunk a Fókuszban Hugó az állandó tag, ritkán a kollégák is behozzák kutyusaikat.

Hogyan fogadták Hugó jelenlétét, és milyen hatással van a kollégákra?

Elfogadták, hogy Hugó velem van. Kényszerűségből történt, hogy be kellett állnia a napi munkafelvételbe. Amióta nem a kis kertes lakásomból járunk dolgozni, nem akartam nyolc órára a lakásban hagyni. Így munka közben többször is leugrom vele az RTL székházának udvarára, ahol labdázunk, óriásiakat sprintel, kifújja a feszültséget. A legtöbbször egyébként már úgy megyünk dolgozni, hogy előtte egy órát futottunk vagy gyalogoltunk, szóval „vadásztunk” ketten. A szerkesztőségben, ahol mindig minden időre történik, és gyakran nagy a pörgés természetesen érzi a feszültséget, a szobánk küszöbénél őrző-védő funkcióba kapcsol, bevallom ez a mai napig okoz némi frusztrációt bennem is. Kollégáim végtelenül türelmesek és egyre többen látják, hogy milyen komoly tükör egy kutya. A sminkben, vezérlőben, öltözőben, mintha egy másik személyiség lenne, nyugodt és szolgálatkész. A liftben a legviccesebb a különböző osztályokon dolgozókkal találkozni. Szinte mindig megszólítják, dicsérik, kérdezgetik. A liftben utazók egyöntetű véleménye mindig, hogy ilyen okos és kulturált kutyát még nem láttak.

 Hugón kívül van-e más négylábú szerkesztőségi tag? 

Van egy Hugóra nagyon hasonlító szintén valamiféle terrier keverék kutyus lány, aki néha beugrik a gazdijához, van egy kíváncsi angol bulldog,  van egy rendkívül kecses münsterlandi vizslalány, és kettő Jack Russell-terrier. Ők általában különleges alkalmakkor jönnek, a nálunk dolgozó riporterek munkája jóval pörgősebb, mint például az enyém. Hiszen amíg mellettem végig ott tud lenni Hugó, addig ők forgatni mennek egy stábbal mindig más helyszínre, több órára, így nem tudnák a kutyust magukkal vinni. Viszont ők mindannyian forgattak már kutyás rendezvényről, sportról, volt rá példa, hogy részt is vettek terrier találkozón vagy hasonlón. És arra is volt példa, hogy az egyik riporterünk egy idegen kutyussal állított be, akinek néhány órán belül megtaláltuk a gazdáját és egyesítettük is a családot. Érdekesség, hogy korábban volt két görény is, akik néha velünk töltötték a napjaikat és cica is dorombolt már író- és vágóasztalon is. Az egyik kolléganőnk sünije sajnos nem rég halt meg, a családban mostantól egy nyakkendős, koromfekete angol bulldog a kis tüskés szeretetgombóc.

A Fókuszban, Portréban hogy bírja Hugó a hosszú munkaidőt, feszített tempót a stúdióban?

Hugó a Portré felvételeket jól bírja, azt hiszem érzi, hogy ilyenkor két ember egymásra figyel nagyon, hogy két lélek találkozik. Van, hogy odasétál a vendéghez, és az ő lábánál fekszik le. És előfordul, hogy jelez nekem, hogy ennyi volt, szerinte már lejárt az idő, nyugodjak meg, elég volt ennyi. Érzékeny a zajokra, a váratlan erős hanghatásokra, és fél a bogaraktól. Ha véletlenül betéved egy légy a stúdióba Hugó farkát behúzva menekül. Azt gondolom kutyabarát moziba mi soha nem megyünk együtt, viszont többször is segített már nekem műsort vezetni közönség előtt, családi vagy gyerek-napon, sőt Kutyabarát Pikniken is.

Barabás Évivel találkozhattok a május 11-i Kutyabarát napon is, hiszen ő lesz a háziasszonya a 3K Kaszásdűlői Kulturális Központban tartandó rendezvényünknek. Várunk Titeket szeretettel!

Részletek az esemény facebook oldalán: https://www.facebook.com/events/428702374364725/

(Kutyabarát.hu)
Az interjú első megjelenése: Kutyabarát Magazin 2019. tavaszi szám
Képek: Barabás Évi
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...