Saját KB bal
Saját KB jobb
Fotó: Britta Waterfilter (Facebook)

Nem vált be, visszavitték a menhelyre

Sajnos túl sok olyan esetről lehet hallani, amikor az emberek befogadnak egy menhelyi kutyát, és pár nap, netán hét után visszaviszik. A kifogás mondvacsinált. Reálisnak tűnő magyarázat persze mindig van: nem viselkedett jól, megrágta a cipőket, nem tudta megszokni új környezetét, vagy nem jött ki a befogadó más állataival, csak hogy néhányat említsünk.

Olyan történetekkel már aránylag ritkán találkozunk, amikor a gond éppen az, hogy túl aranyos, barátságos a kutyus. Pedig az arizoniai, Ruby nevű pitbull éppen ezért végzett a „visszáru” soron. Ahogy a kipróbált, de nem tetsző karácsonyi ajándékokat, őt is visszavitték oda, ahol átvették. A gond állítólag az volt, hogy az átmeneti gazdi őrző-védő célokra szerette volna alkalmazni a kutyát, ám az annyira szeretett volna jó kutya lenni, hogy még ugatni sem hallották.

Fotó: Britta Waterfilter (Facebook)

A menhelyen természetesen újra gondozásukba vették Rubyt, akiről egyébként az is tudható, hogy feltétlen ragaszkodása mellett a legfontosabb parancsszavakat is ismeri. Visszakerülése után posztoltak róla különböző felületeken, történetét több mint kétezren megosztották az interneten. És a jó hír, hogy ennek kapcsán a múlt hétvégén sikerült megfelelő gazdit találni neki!

 

Szerencsi Évi
(Kutyabarát.hu)
Forrás: people.com
Kép: Britta Waterfilter (Facebook)
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...