Saját KB bal
Saját KB jobb
Fotó: Valley Center Fire Protection District

Sziklák közé szorult német juhászkutyára bukkantak

Szerencsétlenül járt fiatal német juhászt mentettek meg a napokban San Diegóban, és állapota alapján arra következtetnek a szakértők, hogy majdnem egy hétig a sziklák fogságában lehetett. Csodával határos módon túlélte!

Valley Center kevesek által lakott vidékén napok óta hallani lehetett egy kutya fájdalmas sírdogálását, azonban hiába keresték, sokáig nem akadtak a nyomára. Végül egy helyi pár bukkant a sziklák közé szorult ebre. Azonnal tűzoltót hívtak, akik szerint a kutya egy nyúl vagy mókus után futhatott, ezért kötött ki a méretéhez képest túlzottan keskeny alagútban.

Fotó: Valley Center Fire Protection District

A fiatal szuka szerencséjére a mentőcsapat gyorsan feltalálta magát, és amikor eszközeikkel nem sikerült megmozdítaniuk a hatalmas köveket, megpróbáltak néhány nagyobb darabot levágni azokból. Végül a 18 kilós ebet karjukban vitték el egy közeli állatmenhelyre. Sajnos kisebb-nagyobb sérülései miatt jelenleg is kezelésre szorul, de így is nagyon szerencsésnek mondhatja magát, amiért nem támadta meg egyetlen vadon élő állat sem. Arról nem is beszélve, hogy víz nélkül napokon belül elpusztult volna.

Megtalálásainak körülményeire utalva Rocksann (a rock angolul követ jelent – szerk.) lett a neve. Chipje nem volt a kutyának, nagyjából egyévesnek tippelik. A menhelyen néhány napig még várnak a gazdi bejelentkezésére, utána hivatalosan is gazdikeresővé válik.

 

Szerencsi Évi
(Kutyabarát.hu)
Forrás: www.countynewscenter.com
Kép: Valley Center Fire Protection District
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...