Saját KB bal
Saját KB jobb

Újabb budapesti üzletközpont vált kutyabaráttá

Már a MOM Park is szívesen fogadja a kutyával érkező látogatókat április 15-től

Nem vitás, hogy egyre népszerűbb a kutyabarátság a hazai szolgáltató szektor körében. A vállalkozások felismerték, hogy a kutyabarát kultúra fejlődik és érdemes ezzel a fejlődéssel nekik is lépést tartani. A Kutyabarát.hu 2012 óta dolgozik azon, hogy minél több szolgáltató felismerje, hogy érdemes nyitni a kutyatartók felé. 2017-ben küldtük meg az üzletközpontnak javaslatainkat, és úgy tűnik, megérte a várakozás.

Mostantól nem okozhat gondot senkinek, hogy hová tegye, kire bízza háziállatát, amíg el kell mennie bevásárolnia, egy találkozóra, vagy éppen ügyet intézni. A folyamatos fejlesztéseket megvalósító MOM Park megújulása következő mérföldkőhöz érkezett: szélesre tárta a kapuit a kis kedvencek előtt és 2019. április 15. napjától állatbarát üzletközpontként üzemel tovább. Ez a mindennapokban azt jelenti, hogy a budai bevásárlóközpont területére fajtától, mérettől, életkortól függetlenül, az egészséges, tiszta, ápolt kis- és nagytestű kutyák, macskák, nyulak, vadászgörények és egyéb állatok is beléphetnek.

TUDTAD? A kutyabarát hellyé váláshoz üzletközpontok, vendéglátó- és szálláshelyek, munkahelyek tekintetében nem kötelező semmilyen tanúsítvány, szabályzat vagy minősítés a hazai törvényi szabályozások alapján, a meglévő szabályokat kell csupán betartani, melyek engedélyezik, hogy kutya a gazdájával a vendégtérben, közös terekben tartózkodhassanak. A tulajdonos/üzemeltető döntésén múlik, hogy kutyabaráttá válnak-e. Kérdésed van? Írj nekünk!

A célunk ezzel a kezdeményezéssel az, hogy megkönnyítsük az emberek életét, kényelmesebbé tegyük az ittlétüket azzal is, hogy ne kelljen otthon, vagy az autóban hagyniuk a házi kedvenceiket, amikor betérnek hozzánk egy találkozóra, vagy éppen vásárolni.” – fejtette ki Szegedi Anna, a MOM Park marketing és PR igazgatója.

A bejárás szabad, csupán pár alapvető szabályt kell mindenkinek betartania, amit a házirend foglal magába. Az épületben tartózkodásuk ideje alatt a gazdáiknak teljes körű felelősséget kell értük vállalniuk a házi kedvencekért, a kutyák pórázon, vagy hordozóban, míg a macskák, nyulak, vadászgörények és más, a házirendben engedélyezett állat hordozótáskában, vagy ketrecben hozható be az épületbe. A gazdáik pedig bemehetnek velük azokba az üzletekbe, amelyek ezt engedélyezik, illetve külön, a bejáratnál kihelyezett piktogrammal jelzik. Ez alól kivételt képeznek az élelmiszert előállító, vagy árusító helyek, valamint egészségügyi – és higiéniás előírások miatt az üzletközpont hivatalos, nyilvános helyiségeiben sem tartózkodhatnak állatok.

A bevezetés és a házirend célja, hogy valóban olyan környezetet teremthessenek, amely az embereknek és a kedvenceiknek is egyaránt megteremti a harmonikus együttlét feltételeit. A hangsúly természetesen azon lesz, hogy ezek a szabályok a mindennapokban senkinek, semmilyen fennakadást ne okozzanak. Épp ezért a MOM Parkban folyamatosan figyelemmel kísérik a látogatók visszajelzéseit, javaslatait, és a bevásárlóközpont pedig azon dolgozik, hogy minden betérő vendég, minél kellemesebben töltse el náluk az idejét, akkor is, ha négylábon érkezik.

Kép forrása: MOM Park
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...