7 dolog, amit eltanulhatnánk a kutyáktól

Kutyával sokkal szebb az élet, ehhez kétség sem fér. Folyamatosan tanulunk tőlük, általuk jobb ember válik belőlünk. Bár bölcsességeiket nem tudják szavakba önteni, de íme néhány megszívlelendő tanács, amit titkon talán megpróbálnak átadni nekünk a kutyák.

1. Képesek elvárások nélkül élni

Hazaérkező gazdáikat kitörő lelkesedéssel és szeretet-cunamival fogadják minden egyes nap, kivétel nélkül, olyan mintha azt hinnék, örökre egyedül hagyták őket. Hihetetlen öröm olvasható ki a szemeikből. Kedves üdvözlésükért és a felénk belőlük áramló szeretetért pedig semmit nem várnak el.

2. Élvezettel enni

Minden étkezés úgy zajlik, mintha nem lenne holnap. Az élvezettel evés új szintre emelésével rávilágítanak, hogy a TV előtti vacsorázás helyett legalább pár percre vonuljunk el, és adjuk meg a módját a falatozásnak, megfeledkezve minden zavaró körülményről. Persze a fulladozásig fajuló habzsolás nélkül.

3. Ellazulni, úgy igazán

Bármikor képesek pihenő státuszba állítani magukat. Mindegy, hogy a kanapén, egy párnán, vagy a kimosott ruhák kupacán dőlnek le, számukra ugyanolyan élvezetes egyik, mint a másik. Legalább is ránézésre biztosan.

4. Játszani, minden körülmények között

Egy kis szórakozás még sosem ártott senkinek, ugye? Fáradtan, veszekedés után, korán reggel és késő este sem szabad kifogást keresni, hiszen a játéktól mindenkinek jobb lesz a kedve.

5. Tárgyként tekinteni a tárgyakra

Amikor veled vannak, csak te létezel. Lényegtelen, milyen játékot vagy cipőt rágnak épp szét, számukra nincs értéke a tárgyaknak. A személyeket és kapcsolatokat sokkal többre tartják azoknál.

6. Csak ülni és hallgatni

Felesleges lenne tagadni, mind beszélgetünk a kutyánkkal. Elmondjuk legnagyobb szívfájdalmunkat, mesélünk egy stresszes napról, ők pedig ülnek, és csendben figyelnek. Ennél nagyobb lelki támogatás a legtöbbször nem is kell.

7. A pillanatnak élni

Lehet, hogy tudják, hol rejtegeted kedvenc eleségüket, az idő nagy részében mégsem ezen morfondíroznak, hanem azon, ami éppen történik. Nem félnek a haláltól, nem hánykolódnak álmatlanul rég elkövetett hibák miatt, és a jövő miatt sem aggodalmaskodnak. Példát vehetnénk róluk!

 

Szerencsi Évi

(Kutyabarát.hu)

Forrás: dogtime.com

Képek: pexels

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...