Milos Forman – a nagy állatbarát

Ma lenne 87 éves Milos Forman filmrendező, aki híresen nagy állatbarát volt! Tavaly tavasszal hunyt el az Oscar-díjas rendező. Most rá emlékezünk.

Milos Forman (1932-2018) Csehországban született (akkor még Csehszlovákia), fiatalon árva lett, mert a szüleit megölték az auschwitzi koncentrációs táborban, a cseh ellenállásban való részvételük miatt.

Filmrendezést tanult a Prágai Filművészeti Főiskolán. 1968-ban az Egyesült Államokba emigrált. Bár nehezen találta a helyét eleinte az Államokban, de végül ott is rendezéssel kezdett el foglalkozni, és olyan sikerfilmek fűződnek a nevéhez, mint az Oscar-díjas „Száll a kakukk fészkére”, „Tűz van, babám!”, „Hair” vagy az „Amadeus”.

kutyabarat kutyabarát

Azt viszont kevesen tudják, hogy milyen fontos szerepet töltöttek be életében az állatok, és legfőképp a kutyák! Forman-nak több kutyája is volt, és mindegyik kivétel nélkül családtag szerepét töltötte be. Ezt több a rendezőről készült fotó is tanúsítja, ahol éppen családi körben a kutyájával játszik vagy éppen együtt alszanak az ágyban. A kutyák mellett otthonát macskákkal, nyulakkal, sőt csüngőhasú malaccal is megosztotta.

kutyabarat kutyabarát

kutyabarat kutyabarát

kutyabarat kutyabarát

kutyabarat kutyabarát

További képeket itt találtok Milos Forman-ról és kisállatairól: https://milosforman.com/en/gallery/animals

 

(kutyabarát.hu)

Fotók: Mary Ellen Marc ( https://milosforman.com/en/gallery/animals)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...