Saját KB bal
Saját KB jobb

Négylábú sirályőrséget vetnek be Ausztráliában

Örülhetnek Sydney lakói és az odalátogató turisták: úgy tűnik, végre megoldást talált a város a szemtelen étel tolvajként elhíresült sirályokkal szemben.

A világhírű Sidney-i Operaház környékén fellelhető éttermekben már nem kell attól rettegni, hogy az égből alászálló madarak a tányérunkra szállva csapnak le a drágán megvásárolt finomságokra. Négylábú sirályőrség gondoskodik ugyanis róla, hogy a hívatlan látogatóknak lehetőségük se legyen levadászni a fedetlen asztaloknál felszolgált ételeket. A Roxy, Penny, Scamp, és Tauzer nevű ebek komolyan veszik a hivatásukat, a vendégekre vigyázva elriasztják a potyaleső sirályokat.

kutyabarat kutyabarát

Régóta fennálló problémát sikerült így megoldani a remények szerint, amire az Opera Bar vezetője, Steve Davis elmondása szerint már többször próbáltak különböző trükkökkel felkészülni, eddig hiába. Állítólag az étterem személyzetének munkaköri leírás szerint rögzített feladata volt a sirályok elhessegetése, volt olyan, hogy futva kellett megközelíteniük az asztalokat, nehogy a vendégek bármiben kárt szenvedjenek. Az új ötlet eddig beválni látszik, és a visszajelzések alapján még több vendégre számíthatnak az éttermek, akik eddig éppen a sirályok miatt kerülték el őket.

kutyabarat kutyabarát

 

Szerencsi Évi

(Kutyabarát.hu)

Forrás: geek.com

Képek: Getty Images – Brook Mitchell

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...