Gondoskodik a kutyák védelméről a Tesla

A The Sun értesülései szerint Elon Musk kutyabarát funkcióval látja el a Tesla egyes modelljeit annak érdekében, hogy ne történhessen tragédia a nyáron autóban hagyott ebekkel.

A milliárdos hamarosan, egészen pontosan a jövő héttől szereli fel Model 3 elektromos autóflottáját az elsőre hangzatosnak tűnő újítással, ami állítólag képes lesz érzékelni, ha állat tartózkodik az utastérben. A hőmérséklet biztonságos szinten való tartásával gondoskodik róla, hogy az autóban maradt négylábúak gond nélkül átvészeljék a várakozás időszakát. A tervek szerint valamiféle kijelzőn keresztül jelezni tudják majd az aggódó járókelők számára, hogy az autóban üldögélő eb biztonságban van.

kutyabarat kutyabarát

Egyelőre nem teljesen világos, hogy fog működni az új funkció. Annyi sejthető, hogy valószínűleg köze lesz a Tesla kabintúlmelegedés elleni rendszeréhez, ami a gyermekek és háziállatok védelmét szolgálva nem engedi, hogy az autó belső hőmérséklete kritikus szintre emelkedjen. A kutya-mód nevű funkció az őrszem funkcióval együtt kerül bevezetésre, melynek feladata az autótolvajok elriasztása (például hangos klasszikus zenével, hogy a járműre irányítsa a figyelmet), valamint az események kamerás rögzítése lesz.

 

Szerencsi Évi

(Kutyabarát.hu)

Forrás: The Sun
Kép: pixabay

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...