Mi egy sikeres kutyabarát munkahely titka? A BCA Hungary Kft. válaszol

A BCA Hungary Kft. dolgozói azon szerencsések közé tartoznak, akik imádnivaló négylábúkkal osztoznak az irodájukon. Azaz nemcsak megosztják, hanem mondhatni egyenrangú kollégaként bánnak velük. Olyannyira, hogy a cég honlapján őket is a csapat mozgatórugói között tüntetik fel. Sárközi Lillát kérdeztük egy ízig-vérig kutyabarát munkahely mindennapjairól, arra ösztönözve a még nem kutyabarát munkahelyeket, hogy minél előbb azzá váljanak.

– Mit jelent számotokra kutyabarát munkahelynek lenni?

– Boldogsággal tölt el bennünket és örülünk, hogy a BCA immár két éve kutyabarát munkahely, hivatalosan és díjazottan is az Év kutyabarát helye kampányban. Vállaljuk, hirdetjük és teszünk érte!

kutyabarat kutyabarát

– Mi a tapasztalatotok, hogy viselkednek az ebek irodai környezetben?

– Az irodai környezetünk kialakításakor nagyon fontos szempont volt, hogy a munkavállalók – és persze a stresszcsökkentő munkatársak is – otthonosan és jól érezzék magukat az irodában. A tér és a berendezés ennek megfelelően lett gondosan összeválogatva, egyszerre akár több kutyus is kényelmesen megtalálja a saját kis párnáját. Számtalanszor előfordult már, hogy nem csak egy kutya volt az irodában, és semmilyen probléma nem volt az együttléttel. Nagyon jól vannak nevelve és szocializálva, ami a felelős gazdiknak köszönhető.

– Milyen szabályokat kell betartani azoknak, akik magukkal viszik négylábújukat az irodába?

– Őszintén megmondjuk, hogy kifejezetten nincs erre vonatkozó előírásunk. Bármennyi kutyus lehet bent nálunk, sőt, örülünk, ha minél többen vannak. A gazdik teljesen magától értetődően figyelnek mindenre, és a kutyatartás íratlan szabályait betartják.

kutyabarat kutyabarát

– Miért tartjátok fontosnak kommunikálni a külvilág felé, hogy kutyabarát munkahely vagytok?

– Nagyon pozitívan éljük meg, és büszkék vagyunk rá, hogy a BCA kutyabarát munkahely. Életünk részévé váltak a stresszcsökkentő négylábú munkatársak, ezért természetes, hogy ezt a külvilág felé is kommunikáljuk. Ezzel egyben szeretnénk népszerűsíteni, felhívni a figyelmet a felelős kutyatartásra. Mint küldetés ezt nagyon fontosnak tartjuk, és csak idézni tudom A kis herceg c. könyvből a következőt: „Örökre felelős leszel azért, akit megszelídítettél.”

kutyabarat kutyabarát

***

Kíváncsi vagy, milyen feltételek szükségesek ahhoz, hogy egy munkahely kutyabarát lehessen? Korábbi cikkünkben minden szükséges információt megtalálsz!

Egyre több a kutyabarát munkahely hazánkban. De minden munkahely lehet kutyabarát?

 

Szerencsi Évi

(kutyabarát.hu)

Képek: Sárközi Lilla/BCA Hungary

BCA Hungary Facebook: https://www.facebook.com/bcahu/?ref=ts&fref=ts

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...