Saját KB bal
Saját KB jobb

A kutyának a fára mászás segített a szorongás leküzdésében

A gyerekeknél és a macskáknál gyakoribb viselkedés, mint a kutyáknál, de mégis van, aki él-hal érte. Ringo azonban nagyon sokáig nem tudta, milyen erő és ügyesség lakozik benne. Előéletéről nem tudni sokat, de örökbe fogadója biztos benne, hogy korábban bántalmazták. Így tele volt szorongással és félelemmel. Miután gazdája segített neki visszaépíteni a bizalmát, és elkezdett vele sportolni, utána nyílt meg Ringo számára a világ – és igazi mókus módjára mászik.

 

Ringo korábbi életéről semmit nem tud gazdája, csak annyit, hogy csont soványan került be egy menhelyre pár éve. Suzi Wethington szerint biztos, hogy bánthatták, mert akárhányszor csak felemelte a kezét játék közben, Ringo megrettent, mintha megfélemlítette volna. A kutya alig várta, hogy kikerüljön a kennelből, és viszonylag gyorsan beilleszkedett új családjába, szorongásait mégsem tudta teljes egészében maga mögött hagyni.

Ekkor kezdett vele a hölgy sportolni, hogy ilyen módon építse fel újra az eb magabiztosságát. Működött a dolog, hiszen Ringo megérezte a sport-adta szabadságot, sebességet és az egyre erősödő izmait, amivel végül már bármire képes volt. Így egyszerűen kitalált magának egy új sportot: elkezdett fára mászni.

A hobbiját olyan fantasztikus magasságokba emelte, hogy lényegében úgy megy fel bármilyen fatörzsön, akár egy macska vagy egy mókus. Gazdája már olyannyira a megszállottjává vált a mutatványnak, hogy bárhol jár, nézi a fákat, melyik lenne megfelelő kedvencének.

Azóta nem csak sportolnak, de rengeteget kirándulnak, kalandoznak is, hiszen Ringo végre kibújt a csigaházából, és magabiztosabb, mint valaha. A szakemberek nem véletlenül ajánlják a rendszeres közös sportot kutyánkkal – bár jelen esetben valószínűleg Suzi fele ilyen ügyes sem lenne, mint amilyen mókus kutyája.

 

Cikkajánló:

Betiltják a floridai agárversenyeket – megosztja az érintetteteket a döntés

Tudtad, hogy a világ elitjébe tartoznak a magyar mentőkutyák?

Csodálatos új segédedzője lett a paraguay-i focicsapatnak

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: theododo
Fotók: ringo instagram

 

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...