Saját KB bal
Saját KB jobb

Minden nap az iskola előtt várt a kutya, míg végre a kiszemelt tanár segített rajta

Amikor Caleb Schaffer, a Texasban élő tanár megérkezett munkahelyére, egy általános iskolába, arra lett figyelmes, hogy egy nagyon rossz állapotban lévő kutya fekszik az iskola bejárati ajtaja előtt. Sajnos aznap nem tudott segíteni rajta, de másod-, majd harmadnap is ott találta a rossz állapotban lévő állatot. Akkor már képtelen volt tétlenül elsétálni mellette.

 

– Pont a bejárati ajtó előtt ült, és amikor meglátott, elkezdte csóválni a farkát – mesélte később Caleb. De mivel dolgoznia kellett, elhúzódott az eb mellett és bement az iskolába. Mégsem tudott megszabadulni a látványtól: egész nap a szomorú tekintetű állat járt a fejében. Később kiment, hogy ellenőrizze, de addigra az eb eltűnt. A tanár hallotta, hogy valaki kihívta az állatrendőrséget, de a járőrök nem tudták befogni a kutyát.

Amikor Caleb másnap odaért munkahelyére, az állatot megint ugyanott találta, várakozva az iskola előtt. Úgy tűnt, mint aki azonnal felismerte a férfit. – Sokkal boldogabb lett, mikor meglátott. Észrevettem, hogy a szőre nagyon rossz állapotban van, és hogy mennyire kínozza. Egyfolytában vakarózott és nyüszögött. Nagyon rosszul éreztem magam miatta, de a tanítás végégig semmit nem tehettem érte – mondta a férfi.

Calebnek a szíve szakadt meg, de újra ott kellett hagyni a kutyát. Úgy érezte, az eb segítséget kér tőle, így szólt a diákoknak, hogy segítsenek neki szemmel tartani. Amint kicsengettek, Caleb kiszaladt hozzá, de megint nem találta ott. Másnap munkába menet azonban kit talált a kapuban? – Aznap már odaszaladt hozzám, hogy üdvözöljön. Visszasétáltam a kocsimhoz, hívtam, ő pedig jött velem. Az ebédemben lévő tofuval próbáltam csalogatni, ez volt egyedül nálam. Felvettem és betettem az autóba. –

Mivel megint nem volt sok ideje, gyorsan hazafuvarozta, és amíg ő visszament tanítani, a felesége vigyázott rá otthonukban. Aztán Caleb kivette a délutánt, hogy intézhesse az új jövevény sorsát. Sajnos ők már nem tudták befogadni, mert a társasház, ahol éltek, lakásonként két kutyát engedélyezett, nekik pedig már volt két kedvencük.

Caleb egy tucatnyi mentőszervezetet hívott fel, de senkinek nem volt szabad kapacitása, hogy a Clive-ra keresztelt kutyát magukhoz vegyék. Mivel szőre állapota miatt azonnal segítségre volt szüksége, a férfi bevitte a Harris megyei állatmenhelyre. Szétküldte a közösségi oldalakon a kutya fotóit és egy adomány oldalt is létrehozott, hogy fedezni tudja orvosi kezelését.

Végül jó híreket kapott: a Lucky Lab Rescue and Adoption szervezet önkéntesei jelentkeztek nála, és egy Austin-ban élő pár vállalta, hogy ideiglenes befogadói lesznek Clive-nak, amíg meg nem találja az álomotthont.

Caleb úgy döntött, hogy megosztja a kutya történetét a diákjaival, hogy beszélgessenek a felelősségről, a kutyák gondozásának fontosságáról és a segítségnyújtásról. – Annyi kóbor kutya van körülöttünk. Ez egy lehetőséget adott nekem, hogy felhozzam az ivartalanítás témáját, beszéljünk a szívférgességről és a menhelyek valóságáról. Nagyon jó rajta keresztül megmutatni a fiataloknak, hogy miért fontos tisztelettel és megfelelően bánni az állatokkal. –

 

Felelősségvállalás:

Az IKEA egyik üzlete beengedte az áruházi nappalikba a kóbor kutyákat a hideg elől

A viadali csalinak használt kutyát altatásra jelölték – de az asszisztens nem engedte

Kétszer előzte meg a halált a furcsa kinézetű kutya, mire szerető otthonra lelt

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: thedodo

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...