Elszökött egy uszkár a halálos baleset helyszínéről – még mindig keresik

Pár napja szenvedett halálos balesetet az Uszkárokért Állat és Természetvédelmi Egyesület egyik aktivistája, miután autójával frontálisan ütközött Isaszegnél. A hölgyet sajnos nem tudták megmenteni. Gondozójával utazott két uszkár is, akik közül az egyik már kórházban gyógyul, de Willow, a másik eb elszökött a baleset helyszínéről. Hőkamerák segítségével keresik, nem sok idő maradt megtalálni.

 

Éppen gondozójukkal utazott a két uszkár, mikor az autó frontálisan ütközött. A kutyák szabályosan utaztak az autóban, de a tragikus balesetben összetört a ketrecük. Az egyikük, egy idősebb uszkár, Cassiel súlyosan megsérült, nagy fájdalmai voltak, azonnal a Nonstop állatorvosi rendelőbe került, ahol stabilizálták az állapotát és csillapították a fájdalmait. Később kiderült, hogy többszörös medencetörése lett, műtét vár rá.

A másik kutya, Willow azonban annyira sokkos állapotba került az ütközés miatt, hogy kiszabadult az összetört ketrecből és a közeli nádasba rohant. Ez már két napja történt, azóta az egyesület tagjai, más szervezetek önkéntesei és magánemberek is segítenek a keresésben, hőkamerákat és drónokat is bevetettek, de a nádas olyan sűrű, hogy eddig nem jártak sikerrel.

– Az Isaszegi Állatvédők, akik helyismerettel rendelkeznek és tudják, merre tűnt el a kiskutya, folyamatosan keresik őt, és minden keresőt útba igazítanak a vélt feltalálási helyről – írta az Uszkárokért Állat és Természetvédelmi Egyesület közösségi oldalán. – Nagyon köszönjük, hogy ennyien segítenek, segíteni próbálnak Willow megkeresésében. Mi nagyon várjuk őt haza és nagyon szeretnénk, ha a megkeresés kedve mindaddig fennmaradna, amíg a kiskutya nem kerül elő. Nem tudhatjuk, hogy nem sérült-e, esetleg még sokkos állapotban lehet, ezért lenne nagyon fontos, hogy mielőbb megkerüljön. –

Az egyesület felhívja mindenki figyelmét, hogy ha valaki látja őt, addig lehetőleg ne hagyja el a helyszínt, illetve menjen utána vagy figyelje, merre megy, amíg a segítők a helyszínre érnek. Willow fiatal kutya, gyorsan mozog, így, ha elhagyja a helyet, ahol látták, sok idő hátránnyal indulnak a helyszín átvizsgálására.

Ha bárki rendelkezik információval Willow-ról vagy segíteni szeretne a keresésben, jelezze a 06304441682-n vagy a plakáton található telefonszámokon.

 

(kutyabarát.hu)

Forrás és fotók: Uszkárokért Állat és Természetvédelmi Egyesület

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...