Saját KB bal
Saját KB jobb

Ahány kutyafajta, annyi fajta táplálás

Milyen fajta kutyád van? Bármilyen választ is adsz erre a kérdésre, az biztos, hogy számára is különleges táplálásra van szükség. Mikor kiválasztod a kedvenced számára megfelelő eledelt, alapvetően három fontos szempontot kell figyelembe venned. Tippek a Kutyakajás.hu Webáruháztól.

Az egyik, hogy mennyi idős a kutyád, a másik, hogy milyen életmódot él, a harmadik pedig, hogy mekkora a termete. Másra van szüksége ugyanis például egy felnőtt közepes termetű munkakutyának, egy kistestű örökmozgó kölyöknek vagy egy idős, nagy testű, keveset mozgó kedvencnek.

Miért fontos, hogy milyen idős a kutyám és mekkora a termete?

Egy kölyök hozzátáplálását egy hónapos korban érdemes elkezdeni, így szépen lassan átállhatnak az önálló étrendre. Ha már azt látod, hogy a kicsik ott kíváncsiskodnak az anyjuk tálja körül, akkor érdemes megkezdeni a folyamatot. Azonban már egy kölyökkutya táplálásánál is lényeges, hogy milyen méretű lesz majd felnőtt korában. Ugyanis másra van szüksége egy kis termetű és másra egy óriáskutya kölykének. Fontos tudnod, hogy míg egy kisebb eb 8-12 hónapos korában felnőttnek számít, addig egy óriás kutya 2 éves koráig kölyök, vagyis már e téren is alapvető különbségek vannak. Ezt azért lényeges észben tartani, mert ebben az időszakban alapozhatod meg a kutya erős immunrendszerét, egészséges csontozatát és a szervezete ellenálló képességét. Továbbá amíg egy kistestű kutya emésztését napi többszöri etetéssel segítheted, valamint a kutyatáp mérete is lényeges a megfelelő táplálkozáshoz, addig a nagyobb termetű kutyáknál más a helyzet.

Miért jó választás mindehhez az Orijen kutyatáp különböző típusai?

Az Orijen Original szárazeledel receptúrája a kutya természetes tápanyagszükségletén alapul. Ez a prémium-eledel különböző állati fehérjeforrások kiegyensúlyozott keverékét tartalmazza, valamint gyümölcsök, zöldségek és növényi kivonatok változatos kombinációját. Ezek az összetevők természetes módon juttatják hozzá kutyáját minden vitaminhoz és ásványi anyaghoz, amely annak jó közérzetéhez szükséges. Természetesen kölyköknek, felnőtteknek és senior korú ebekben egyaránt gyártanak ideális eledeleket.

Miért érdemes szétnézni a Carnilove kutyatápok között is?

Ebben a termékcsaládban vannak kifejezetten olyan tápok, melyek kölyökkutyáknak készültek és tizenkét hónapos korig teljes mértékig kielégítik a kölykök tápanyag igényeit. Így már kicsi korától kezdve megalapozhatod az egészségét és erősítheted immunrendszerét, hogy később majd erős felnőtt kutyává cseperedhessen és hosszú, boldog élete lehessen. A felnőtt kutyák számára is számtalan ízben elérhetőek a Carnilove tápok. A kacsa – fácán ízesítés mellett bárány – vaddisznó, rénszarvas, valamint lazacos ízekben is elérhető a táp. A fehérjében gazdag eledelek megfelelő arányban tartalmaznak gondosan kiválasztott növényeket, gyógynövényeket és válogatott gyümölcsöket is, így a kiemelt minőségű táp harmonikus és tápanyagban gazdag forrást nyújt a kutyák számára. Ha nagytestű kutya gazdája vagy, az ő számára külön vannak megfelelő eledelek a Carnilove tápok között. Amennyiben nem vagy biztos abban, a széles választékból melyik eledel lenne a legjobb táp a kutyusod számára, keress minket bátran, segítünk!

A rovat támogatója a Kutyakajás.hu Webáruház

(x)

(kutyabarát.hu)

Fotó: pexels.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...