Saját KB bal
Saját KB jobb

A brazil Open idén is menhelyi kutyákat kért fel labdaszedőnek

2016 óta bevett szokás, hogy a Brazil Open teniszbajnokság nyitó gáláján menhelyi, gazdikereső kutyusok szedik a labdát a világ klasszis játékosoknak. Valójában a négylábúak maguk a díszvendégek, hiszen a fő cél, hogy megmutassák imádnivalóságukat a nagyközönségnek, ezzel felgyorsítva az álomotthon megtalálását.

 

Csuklószorító a lábakon, izzadságfelfogó kendő a nyakban: ezek az édes ebek alig várják, hogy elkaphassák a lepattanót. Az egyetlen nehézséget talán a labda visszaszerzése jelenti: az már nem megy olyan lelkesen a menhelyi kutyusok részéről.

Persze nem arra kell gondolni, hogy a komoly meccseken ebek rohangálnak a teniszbajnokok lába alatt. Valószínűleg amellett, hogy baleset veszélyes lenne, jócskán el is vonná a figyelmet az izgalmas mérkőzésekről, hiszen a négylábú labdaszedő fiúk és lányok biztosan minden néző szívét elszipkáznák.

Az esemény egyszerre alkalmas arra, hogy felhívja a figyelmet a sok gazdikereső kutyára, otthont találjanak a cuki résztvevőknek, megmutassák a sport és a sportolók szimpatikusságát és egyszerűen mókázzanak egy jót együtt.

A szervezők célja immár három éve ugyanaz: bebizonyítani, hogy teljesen mindegy, mit éltek át a múltban ezek az állatok, a lényeg az, hogy a jelenben fantasztikusan szerethetők, a jövőben pedig kitűnő társai lehetnének valakinek.  

2016 óta eddig minden kutyát örökbe fogadtak, aki részt vett a brazil Open-en. Egyikük még új nevet is kapott: Serena Williams tiszteletére. Íme egy kis ízelítő a tavalyi cukiságról:

 

Íme az előzmények és hasonló kezdeményezések:

Álommeló: menhelyi kutyák a labdaszedők a brazil teniszbajnokságon

A gazdikereső kölyökkupa a Super Bowl legcukibb eseménye

A chilei focicsapat gazdátlan kutyákat használ kabala állatnak, hogy így segítse őket új otthonhoz

 

Brazília nagyon igyekszik, ami a kutyákat illeti:

A brazil buszpályaudvar befogadta a kóbor kutyákat

Kutyás hajléktalanokat alkalmaz egy brazil menhely

Hetekig a kórház előtt aludt a két kutya, végül a vezetőség beengedte őket

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: scoopwhoop

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...